Gruppetto SYKKELSPORT 1-2014

TURRITT NORGE

Gruppetto oppfordrer: Tre norske turritt du bare må fåmed deg!

Gruppetto vil i alle fremtidige utgaver levere gode tips til sykkelfolket. Vi vil oppfordre til utfordringer som aldri går i glemmeboka. I denne utgaven tar vi for oss tre norske turritt på asfalt, som har alt det vi drømmer om - eller også gruer oss til. Vi syklister vil oppleve energien det er å være syklist, vi vil kjenne det «biter», og vi tåler å bli svette i armhulene og i panna. Målet med sykkelritt er ikke bare for kon- kurransens del. For oss alle er det aktivitet og mestring som betyr mye, men friheten og naturopplevelsene er det også mulig å kjenne på. Det er oss derfor en glede å kunne fremme tre svært flotte ritt i tre høyst forskjellige områder av landet, hvor du uansett konkurranseins- tinkt ikke kan la være å få med deg de flotteste omgivelser det er mulig å oppdrive. Merk derfor av på egen rittkalender og meld deg på til Lofoten Insomnia Race 27.-28. juni, Stamina Viking Tour 19.-25. juli og Voss-Geilo lørdag 23. august.

Midnattssola som seiler mellomhavørn og tinder, som skinner på øyer, broer og snøhvite strender. Italienere på nattsurfing, tyskere på fisketur og den døgnville reven danser jenka i søvne. Du tror det ikke når du ser det, at sola aldri sover i landskapet hvor Lofoten Insomnia Race ar- rangeres 27.-28. juni - med tre distanser på absolutt bilfrie veier. Turritt for solhungrige‚Ķ Du glemmer det aldri - Lofoten Insomnia Race!

TEKST - Frank Karlsen

FOTO - Arrangør Lødingen SK

Tre uker før starten går i Lofoten Insomnia Race bikker arrangøren 420 påmeldte i aktive tur- klasser, trimklasser og syk- lende ungdom. Det er ny

midnatt 24.00. For disse deltakerne er for- ventet ritttid fra 9 til 12 timer. For de mer konkurransesugne «blodhundene» som mener alvor, er starttiden 02.00. Antatt bes- tetid på 235 kilometer bør matche 6,5 timer. Unik natur, utrolig gjestfrihet Lofoten Insomnia Race har 2500 høydemeter på den lengste distansen. Rittet kjøres på bilstengte veier mellom fis- kevær og kystperler. Omgivelsene in- spirerer til å gi gass. Årets ritt er det 8. i rekken, og den lengste løypetraseen inkludert to undersjøiske tunneler og imponerende broer. For tilreis- ende blir rittet garantert en opplevelse, og ikke noe annet sted er det større gjestfrihet enn på hjemmebanen til nordlendingene. Ta turen Langs Lofotveggen i midnattssol avvikles Insomnia Race for dem som vil bli med på det mest naturspektakulære som finnes i nordnorsk kystsamfunn. Minner om ritt- start 27.-28. juni og oppfordrer sykkel- entusiaster fra alle landsdeler å gjøre Insomnia Race et besøk.

2014

deltakerrekord og stor økning fra i fjor med 265 påmeldte. Rittet arrangeres med tre startsteder, henholdsvis fra Å ytterst på Lofoten-landet, i Kabelvåg og i Raftsundet. Distansene til mål i Lødingen er henholds- vis 235, 110 og 50 kilometer. Uansett dis- tanse du velger å sykle, følger du spektakulære Lofotveggen inn til målgang. Fra startstedet Å, for de best trente mo- sjonistene og konkurranserytterne, skjer starten puljevis. Å og startområdet er ingen stor plass og veistrekninger for oppvarm- ing finnes ikke. Etter bare noen tråkk går rittet inn i en 50 meter lang tunnel og festen er i gang. Alle startpuljene har mas- teroppfølging fra motorsykkel på vei ut de første trange kilometerne. Utsikten til Vest- fjorden og hurtigruteskip er utmerket. I likhet med proffrittet Arctic Race, som i fjor ble arrangert i Svolvær-distriktet, er vakre Lofoten arena for dette populære turrittet som også arrangerer lagtempo- konkurranse. For trimklassen som deltar på den lengste distansen, går starten prikk

For mer informasjon: www.lofoteninsomnia.no

88 GRUPPETTO # 1

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease