Gruppetto SYKKELSPORT 4-2014

Veldig enkelt i bruk. Lett å forstå uten å lese instruksjonsbok først. Smart funksjon at man slipper å skru på kamera for å begynne å filme. Også kult at man kan ta bilder mens man filmer, uten at det forstyrer filmen i etterkant. Fine knapper, både følelse og plassering på kameraet. Fint med lyd som varsler når man trykker på forskjellige knapper. Smart med liten innebygd skjerm som viser det man filmer og hvilke funksjoner osv man har på. Innebygd GPS er kult, men jeg fikk ikke prøvd ut denne funksjonen noe særlig. Men ser for meg at den kan brukes til å lagre en GXP-fil somman kan "synke" opp mot filmen, med fart, posisjon osv. Kan også kobles opp mot kadens- og hastighetsmåler fra Garmin, kult! Kvaliteten på filmen, og bildene, ble veldig bra. Veldig fin lysjustering og veldig fine farger. Bedre enn GoPro Hero3+, med normalinnstil- linger. Et minus i forhold til GoPro er bilde- stabilisatoren, som er avhengig av å zoome inn i bildet for å stabilisere bildet. Da får man ikke det samme synsfeltet som på feks GoPro. Med vanlig bildeinnstilling så er det veldig likt bilde Garmin Virb

Olympus TG 835 På sykkelturer hvor du skal ta bilder for bruk på trykk i Gruppetto er det langt fra likegyldig hva slags kamera du bruker. Sykle rundt med stort speilrefleks i sekken er ikke veldig behagelig.

som på GoPro, men altså uten den gode bildestabilisatoren.

Størrelsen på kameraet er også et minus i for- hold til de fleste andre konkurrenter som jeg har prøvd. Det er også litt tungt og dette be- grenser bruken og steder man kan feste kameraet. Kombinasjonen av stort, tungt kamera og et feste med for mange ledd og for lang "latmannsarm" så står kameraet veldig ustabilt når det var festet rundt styre på landeveissykkelen. Da ser jeg for meg at det ikke funker i det hele tatt på en terrengsykkel. Jeg kan heller ikke se for meg at man kan feste det på brystet, og på hjelmen blir det sikkert også for stort og tungt til å være særlig bra annet et på jevn, fin asfalt. Pluss for enkelt i bruk, med mange kule eks- trafunksjoner (som GPS og hastighet/kadens). Veldig bra kvalitet på bilde og film. Minus for størrelse, vekt og mangel på gode festemuligheter. Bildestabilisator.

Derfor er det med håp og optimisme man prøver å inne små kameraer som gjør en god nok jobb. Olympus kameraet var jeg litt spent på. Hadde det vært bra nok ville det ha vært perfekt til turbruk. Det tåler støt og vann. Hvordan fungerte det? Vil du se eksempler på bilder tatt med kameraet se side 118-121, Voss-Geilo. Fordelen er selvfølgelig den lille størr- elsen og lave vekten. På turen fra Voss til Geilo gikk jeg tom for batteri etter ca 6 timer. Forskjellen ser du når du skal be- arbeide filene i Photoshop. Filene tåler lite bearbeidelse eller forstørring. Pixlene flyter ut og de store flatene i naturen blir slørete og uskarpe i forhold til en skikkelig speilrefleks. Konklusjon Nå skal de fleste av dere som leser dette ikke ta bilder til bruk i magasiner. Til van- lig bruk hvor bildene kun skal printes ut eller betraktes på en PC-skjerm er kvaliteten bra nok. Ellers har det som andre små digitalkameraer en treg ut- løser. Det er allikevel langt bedre enn et mobilkamera. Ikke minst det at du kan bruke det i all slags vær, og også ta bilder under vann. Bra pris.

Pris:

2.095,-

Optisk zoom: 5 x Oppløsning: 16 megapixler Vekt: 214 g Pris: 2.400,-

# 4 GRUPPETTO 159

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease