Gruppetto SYKKELSPORT 26-2018

26

PROLOG - TETT PÅ

Tett på

Turrittenemå videreutvikles

1. Hva tror du er hovedårsaken til den store sykkel- interessen i Norge? Jonatan: Vi har hatt en godutvikling overmange år, jeg husker selv når Thor Hushovd vant sin første etappe i Tour de France og føler på mange måter at det var dette somvar startenpånoenytt innennorsk sykkel. Sidenhar det gått oppover. Jeg sammenligner gjerne med Sverige hvor jeg er født og oppvokst der syklingen ikke er i nærheten av å være en like stor idrett.

Navn: Stilling:

Jonatan Havnevik Giske Markedssjef i Stians Sport AS

Født: 1988 Utdanning: Økonomi og markedsføring fra Universitet i Uppsala Sivilstatus: Singel Barn: Nei

2. En del turritt opplever tilbakegang i deltagertallet. Hva kan årsaken være, og hva bør en gjøre for åmotvirke dette? Jonatan: Jeg tror atmange har prøvddet, turrittenemå utvikle seg å tilby noe nytt for å fortsette tiltrekke seg deltakere. Jeg tenker det kan være alt fra nye konsepter, til nye ruter. 3. Hva er det sterkeste sykkelminne fra 2018 så langt? Jonatan: For å være helt ærlig har det ikke blittmange sykkelturene i år, men jeg setter en knapp på deltagelse i Nordsjørittet. Fantastisk for første gang å stille i et terreng turritt og ta del i sykkelgleden som er der ute. 4. Din beste sykkelopplevelse – på egne dekk? Jonatan: Måvel være framinedager somaktivutøver, husker fortsatt godt den dagen jeg gikk i solobrudd på et stort ritt i Sverige. Det ble etter hvert en større gruppe som holdt hele veien til mål. Jeg vant ikke, man hadde en god dag på sykkelen. 5. Hva er det med sykkel somer så fascinerende? Jonatan: Vanskelig å si, men det å komme seg ut i frisk luft og bare sykle dit det bærer, er nok det som gjør syklingen så fascinerende. 6. Hva er viktig for å fortsatt utvikle norsk sykkelsport? Jonatan: Jobbe med å legge til rette for unge utøvere er nok det som er viktigst og vil skape tilvekst. Jeg synes vi er på god vei, noe man ikkeminst kan se på de gode resultatene for norske utøvere den siste tiden.

7. Hvemer tidenes beste norske syklist, og hvorfor? Jonatan: Peter Sagan er for meg den største, det han får til på sykkel er det ikkemange somer i nærheten av. 8. Noen du helst ikke skulle sett i feltet? Jonatan: Skulle vel helst blitt kvitt alle som doper seg eller har dopet seg, det er synd for sporten og har ødelagt mye. 9. Hva er tidenes største norske sykkelbragd? Jonatan: For min egen del husker jeg veldig godt når Thor Hushovd vant VM i Australia, det er for meg den største bragden. 10. Når du selv trener – terreng, landevei, hybrid eller el-sykkel, og hvormye? Jonatan: Jeghar engangvært aktivogkonkurrert på landevei, men siste årene har det mer gått over i solskinnsturer og da helst på landevei eller hybridsykkel i marka. 11. Hva gleder du degmest til i 2018-sesongen, og hvorfor? Jonatan: Litt sent på sesongenkanskje ;),menVMpå landevei er spennende.

# 26 GRUPPETTO 15

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease