Gruppetto SYKKELSPORT 26-2018

NORSEMAN 2018

Mange har det travelt i skiftesonen. Her det avgårde før skoene er helt på plass.

inntatt sofaen med beina opp. Men, her er du ikke ferdig før løpeskoene får seg en tur. Og snakk om tur! Turen opp til Gaustadtoppen er for folk flest tung nok i seg selv, og med tunge sykkelbein trenger man ikke være spesielt oppvakt for å forstå at det er en tur helt spesiell tur – også for triatleter.

Opp på sykkelen og den 18 mil lange kla- treetappen er i gang. Måbødalen venter, men heldigvis er det noen kilometer med nokså flatt terreng før stigningen opp til Hardangervidda starter. Utstyret varierer fra tradisjonelle racere til komplette temposykler med platehjul. Spesielt heldig for de med platehjul at det ikke er spådd sterk vind over fjellet. På Dyranut er den første matstasjon, og hvor terrenget flater noe ut, men Hard- angervidda starter der, og er langt fra flat. Været varierer som vanlig over fjellet, men det ble heldigvis aldri veldig kaldt, eller vått. Det er ikke lov til å ligge på hjul under syklingen, og med så lang sykkeletappe med mye klatring blir utøverne spredt over alle tre fjellovergangene. 5.000 høydemeter i løpet av dagen Geilo passeres, men foreløpig er bare rundt en tredjedel av de 5.000 høydemeterne som skal klatres unna- gjort. Stigningen opp mot Dagali er også jevn og hard. Det begynner å se tøft ut for mange. Toppen rundes og en lang nedkjøring venter før stigningen opp til Imingfjell starter. Om du ikke har fått kjørt sykkelmuskulaturen enda, har du ikke mye valg her. Den jevne tøffe stigningen er beinhard. På toppen venter noen falske flater før det bikker nedover mot Austvoll hvor løpeskoene skal på. ”Kun” en marathon igjen! Etter en svømmetur på 3,8 km eller en sykkeltur på 180 km ville de fleste vært mer enn fornøyde med dagens innsats, og

Ikke så ̊ greit å ̊ møte på ̊ denne steinrøysa etter 13 timers slit.

Tøft i steinrøysa med sliten kropp.

Den store spredningen på sykkeldelen var godt synlig, og mens mange var godt i gang med løpingen var de fleste fortsatt ute og syklet. Det var som nevnt kun de første 160 som fikk anledning til å løpe helt til Gaustad- toppen, så skulle du få den ettertraktede sorte fullfører T-skjorta måtte du holde tempo oppe. De som ikke var blant de ”heldige” og måtte nøye seg med den hvite trøya ”måtte” stoppe på Gaus- tablikk. Den 17 kilometer lange stigningen som møter deg når du er ferdig med flatene langs Tinnsjøen, starter med det treffende navnet ”Zombie Hill” hvor stig- ningen ligger på rundt 10% i 12 kilometer. De siste 4,7 kilometerne i steinrøisa opp til Gaustadtoppen er det stort sett bare å komme seg opp på et eller annet vis.

28 GRUPPETTO # 26

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease