Gruppetto SYKKELSPORT 26-2018

2018 T med startnummer o

NORSEMAN

Navnet dukker ofte opp på startlistene både når det er moderate turritt og eks- treme konkurranser. Mange av konkurransedagene, og ikke minst treningene gjennomføres sammen med kona, Line Foss. Hun er tidligere syk- list på toppnivå og vinner av kvinne- klassen i Norseman. I år kom de samtidig i mål, og har gjen- nomført for sjette gang. Vi har begge måttet bryte en gang på grunn av velt like før overgangen til løpingen. Jeg er veldig imponert over Line som Even Chiodera

OmNorseman På papiret ser Norseman ut til å være mer ekstrem enn andre triatlon konkurranser, men jeg opplever den sommindre tøff enn hva flatere løyper er. Den lange bakken ned fra Imingfjell er det som gjør syklingen på Norseman mindre hard enn du skulle tro. Her kan du trå i rolig tempo og fortsatt ha stor fart. Du får vasket beina og hentet deg bra inn etter all klatringen. Klatringen her gir en større variasjon på syklingen enn i løyper hvor du ligger og presser i tempobøylen hele tiden. Lettere å kjøre seg stiv da.

Opp av vannet etter svømmingen, og nå er det sykkelen som venter. Den sterkeste delen for min del sier Even.

Flate løyper er tøffest De tøffeste triatlonkon- kurransene er de flateste. De som på papiret ser lettest ut. Spesielt under syklingen ligger du som sagt og presser hardt hele tiden. Even; Løpingen mindre tøff på Norseman enn man tror Etter hvert har jeg lært meg overgangen fra sykkel til løp. Selv om jeg har kjørt hardt på sykkelen har jeg ofte bra løpebein.

Gruppetto: Overgangen til syklingen. Vanskelig å komme i gang? Even: Jeg hadde en stiv og vond rygg da jeg startet på syklingen. En skive i kors- ryggen som hadde låst seg et par dager før start var fortsatt vond. I tillegg hadde jeg noe tekniske problemer med hjullageret på platehjulet som ikke var helt stramt. Med litt vond rygg og subbing i bremsen når jeg tok hardt i, ble planen om å stå og sykle hardt i bakkene lagt om noe.

Line og Even på båten rett før start. 12 timer, 26 minutter og 56 sekunder senere sto de igjen i sammen - på Gaustadtoppen, og like blide.

fødte vår datter for ti måneder siden. Vi har vært heldige med en liten jente som sover om natten. For oss er det en livsstil, og det at vi begge er like dedikerte gjør at vi får det til. Vi trener opp i mot 1.000 timer i året, og har lagt opp jobb slik at vi jobber ca 50% begge to. Line som advokat, og jeg i Avinor. Det ser mye ut med det nevnte timeantellet, men mange av timene kommer på turer til sydligere strøk hvor vi får lange økter hver dag. En god utstyrsavtale med Stians Sport/Merida gjør at vi har topp utstyr til- gjengelig.

Det høres rart ut, men ofte går det for fort fra start. Det er skummelt, og du kan fort gå på en skikkelig smell. Viktig å følge med på pulsen. På Norseman blir det på siste 15 kilometerne for nesten alle mer rask gange enn løping, så både muskulært og mentalt er det mindre tøft enn det ser ut til. De siste to-tre timene blir belast- ningen mindre og annerledes på sener og muskler når det går oppover enn på en flat løype. Du får en variasjon som er bra.

På med sykkeltøyet og 18 mils tur venter.

36 GRUPPETTO # 26

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease