Gruppetto SYKKELSPORT 26-2018

HAUTE ROUTE

ETAPPE 2

Skal du opp til Alpe d'Huez er ikke dette den mest inspirerende ruta. Lange rette strekninger mellom hver hårnålsving med bred vei og vekster på begge sider av veien gjør at det er lite å se på. 8 kilometer fra mål dukker endelig den siste matstasjonen opp. Tre kilometer med noen korte flater, med en tur gjennom lands- byen Villard-Reculas er behagelig før avslutningenmed de siste fem kilometerne av den berømte bakken opp til Alpe d'Huez kommer. På massasjebenken igjen, og en bedre måte å få ut noen av de 5.000 høydemeterne som har satt seg i beina finnes ikke. I dag ble det en halvtime på benken. Han som hadde tid etter meg dukket ikke opp - presang er på vei! Briefingen for neste og siste etappe her oppe under skyene er over og nå starter jakten på en stor posjon pasta for å fylle opp karbo-lageret før siste tur i fjellheimen skal unnagjøres for denne gang. I restaurantområdet er det stort sett Harley-gutta som befinner seg. Å spørre den gjengen om de vet om et sted som serverer salat og pasta med laks er like fruktsomt som å spørre en blotter om hva slags underbukser han foretrekker. En stor hamburger dukket snart opp.

Verney Dam. Det er ikke mange mi- nuttene før det er slutt på flatene og helgens lengste klatring, som er opp til Croix de Fer er i gang. Vi skal opp 1.480 høydemeter til rit- tets høyeste topp på 2.067 m.o.h. 5,4% i snitt ser ikke så ille ut, men som vanlig blir man litt lurt da det er et par flate partier i tillegg til en nokså lang nedoverbakke. Etter å ha gjort ferdig den delen av bakken som går gjennom skog- kledde fjellsider flater det litt ut og toppen skimtes langt der oppe, litt for langt. Vel oppe og dagens første matstasjon er mer enn velkommen.

Hyggelig sykling gjennom små landsbyer, her Villard-Reculas ca 7 km fra Alpe d’Huez.

Etter over to timer i sammen- hengende oppoverbakke i over 30 grader var det en stund siden flas- kene var tomme. Savnet en drikke- stasjon i bakken. Med fulle flasker, lommene fulle av barer og gel venter en deilig utfor- kjøring ned til foten av Col du Glandon. Opp nevnte bakke var ikke like morsom. En 19,9 km lang stigning med 7,2% i snitt. Et godt tips om du skal opp her. De tre siste kilometerne er de bratteste! "Litt for mye gel, kunstig sports- drikk og barer som enten smakte plast eller ekkel sjokolade følte jeg meg nærmest selvlysende der jeg med usedvanlig lav fart nærmet meg toppen."Etter et par kilometer av nedkjøringen fra Glandon er vi tilbake på veien vi syklet opp til Croix de Fer - heldigvis nedover nå. Dagens overraskelse Nå gjenstår det bare en stigning før dagens sykkeltur er over. Nå skal bakken som var en lang nedkjøring

i dag tidlig klatres. 19 kilometer og 1.128 høydemeter med 5,9% i snitt- stigning. Nok en gang ser det ikke så ille ut på papiret, men Garminen viser at det meste av de første ti kilometerne er mellom 8 og 10%.

ETAPPE 2

Col de Glandon

Croix de Fer

Alpe d’Huez Start - Mål

50 GRUPPETTO # 26

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease