Gruppetto SYKKELSPORT 26-2018

Det ble som vi tippet støting hele veien til mål blant de store gutta, og Rigoberto Uran viste gryende Tour de France form som dess- verre ikke kom til nytte da han veltet tidlig og måtte bryte. Gjestfriheten i Slovenia var usedvanlig god, og her i gjes- teteltet ble det tilbudt smaks- prøver på den lokale Brandy, øl og den lokale hvitvinen. Biltur med smaksprøver Med syklene på plass i bilen rullet vi av gårde mot Zalec. Vi stoppet midt i byen, ruslet inn i en park

så vi at det var seks ølkraner. Kranene var alt annet enn pynt. Her kunne du kjøpe et glass for 75 kroner med en liten datachip i bunnen som registrerte hvor mange ganger du hadde fylt glasset. Du kunne fylle glasset seks ganger. De seks kranene ga deg forskjellig øl fra seks mikro- bryggerier. En gang i måneden byttes ølmerker i kranene. Morsomt opplegg, som sannsyn- ligvis ikke hadde fungert like bra i Norge..

tenkte jeg når jeg kikker ned for å se om det har dukket opp noen nye og lettere gir siden jeg så ned for tjue se- kunder siden. Det hadde det ikke, og i stedet for at tilvær- elsen lettet litt ga ikke Garminen seg før det sto 24%. Litt i overkant en trøtt morgenstund. Etter 4 kilometer med dette dukket det opp noe som lignet på en bakketopp. Det stemte heldigvis og jeg trodde at den første av to klat- ringer på dagens tur var unnagjort. Så feil kan man ta. Her var det ikke bare grusvei sommøtte oss, men en vei med pukk som gjorde det nokså håpløst med racer. Det ble å ta samme vei ned igjen, og Miha beklaget så mye at det var så dårlig vei. Det var greit, vi tok veien rundt nevnte åskam og så bar det rett inn i det som skulle være den første bakken for dagen. Det var en fin bakke på 8 kilometer med 6,3%. Vi visste at det var en gjeng som holdt veldig mye større fart og var bak oss i løypa. Det var bare å komme seg over toppen å ta fatt på den lange nedkjøringen til Celje. Herlig nedoverkjøring og fortsatt god tid til feltet kommer. Bakken til mål er såpass bratt at det vil bli støting blant sammenlagtrytterne. Målet er lagt ved en gammel borg i Celjski Grad. Vipteltet var plassert med optimal utsikt til målområdet.

Så havnet vi i en litt mer- kelig feiring av potethøsten - som ikke var startet enda?!!

Er du turist så er du turist... Den gamle borgen i målbyen Celjski Grad med tursitfeller.

Ut på tur igjen Det startet pent og forsiktig med noen lette kilometer på idylliske veier hvor vi så langt flere kuer enn biler. Ljubljana lå noen mil bak oss og det var klart for den første stigningen til 1.200 M.o.h.

Artig med selvbetjening på øl- kranene.

hvor vi møtte noe som på avstand så ut som noen litt merkelige skulpturer. Når vi kom nærmere

# 26 GRUPPETTO 59

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease