Gruppetto SYKKELSPORT 22-2018

GJØRMEFEST I BELGIA

Finalen Klokka nærmer seg 15.00 og stemningen stiger blant de rundt 20.000 som nå er enda gladere belgiere som koser seg i gjørma. Belgia er en sykkelnasjon med dype røtter. Det merker man her. De vet hva som skjer, de kjenner rytterne, og det er heller ikke få av de tilstedeværende som har hatt noen turer på sykkelcros-

kan rytterne bytte sykkel så ofte de vil. De hopper av sykkelen, og hopper på en hvor gjørmen er spylt av. Det er morsomt å se servicefolk og mekanikere løpe til og fra vaskeavdelingen hvor høytrykkspylerne går kontinuerlig. Ønsker en rytter å skifte sykkel to ganger per runde, har spylerne kun to minutter på seg. Hektisk og morsomt kaos å følge med på.

sykkel. Den nærmeste sammenligningen for oss er langrenn og Holmenkoll- rennene. Startskuddet går, og om det ikke gikk raskt i de andre klassene ser dette nokså vilt ut. Kampen om posisjoner gjør at startstrekken på 200 meter ser ut som et spurtoppgjør. De beste vil ikke ha for

1. Sykkelcross gir god styrketrening For å komme opp stigninger eller gjennom tunge områder med gjørme e.l. må du bruke styrken din på et relativt tungt gir for å komme deg gjennom. For lett gir fører ofte til at du mister grepet. Du kan heller ikke stå.

2. Bedre giring Girer du dårlig når du har dårlig underlag, eller du skal opp en veldig bratt kneik ender du fort opp med å trille sykkelen.

3. Forbedrer sykkelhåndteringen

- Er du god på gjørme og grus blir du også tryggere på asfalten. - Sittestillingen som kreves når du sykler sykkelcross på ujevnt underlag gir deg en god sittestilling/vektfordeling på raceren. - Det å måtte “løfte” forhjulet over dumper, svinge kjapt unna steiner og røtter vil bli overført til bedre kontroll på raceren.

76 GRUPPETTO # 22

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease