Gruppetto SYKKELSPORT 22-2018

TEST IBIS

Ibis Ripley LS

Siden 1981 har vi kunnet se Ibis navnet på rammer bygget hjemme i garasjen av Scot Nicol. Først kom det i 1984 en motorsykkel, og året etter kom den første sykkelen. Mojo ble lansert helt til- bake i 1991, og er fortsatt den mest kjente modellen. Riktig nok var det en hardtail med stålramme. Da Mojomodellen dukket opp med karbonramme i 2006 var det helt i front av den nye trenden

med heldempede ramme. Ripleynavnet så dagens lys allerede i 2001, men da som en aluminium softtail. I 2011 ble den nye modellen utviklet, men det var først i 2013 etter mye og grundig testing den dukket opp i butikkene. Vi har tidligere testet Mojo, og kan slå fast at Ripley gir en annen flytfølelse. DW-link systemet fungerer meget bra.

Nytt på den tredje generasjonen er en større klarering i bakrammen. Det gir plass til 2,6 tommers dekk, som sammen med de velfungerende demperne og den nye svingarmen gir deg god demping i alle hastigheter. Gyngeføl- elsen du får på mange sykler når du trår til er minimal. Særlig i stigninger fungerte den veldig bra. Dempingen ga akkurat passe etter i dumper, og satt du demperen i den mykeste stillingen var grepet i krevende glatt terreng kanskje det beste jeg har opplevd. Når jeg på jevnere underlag stengte bak- demperen fungerte DW-link systemet også meget bra. Sykkelen ble helt stiv og du kjente alle ujevnheter. Noe som ofte ikke er tilfelle. Spesielt fint om du har litt sykling til- og fra skogsløypene.

80 GRUPPETTO # 22

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease