Gruppetto SYKKELSPORT 3-2014

Mekketips

MEKKETIPS Noe de fleste glemmer Tre gode og erfarne mekanikere skal gi oss sine tips.

Claes Henrik Nitteberg har også mange års er- faring både som syklist og mekaniker. Til daglig hos Bjørnstad Sport/Sport 1.

Geir Lien har i tillegg til lang erfaring som mekan- iker medaljer fra NM. Han har vært i terrengtoppen i Norge i mange år. Til daglig hos Foss sport.

Lorentz Tanner har mange års erfaring både som syklist og mekaniker. Til daglig hos Velocity.

Skal du sykle Birken eller andre ritt i høst . Ikke bare i ritt, men også på treningsturer er det én ting mange glemmer, men som

veldig lett kan ødelegge turen, eller rittet. Det er en liten ting som ikke veier stort, eller tar stor plass - ekstra kjedelås

Kjedet kan ryke når som helst. Som regel skyldes det slitasje på leddene. Stive ledd kan dra kjedet i en skjevt rundt kranken slik at det får seg en trøkk. Dette vil skade kjedet og gjøre det svakere. Mange har med seg kjedekutter på tur, men glemmer ekstra kjedelås. Det går an å lappe sammen kjedet med en kjedekutter, men det blir sjelden perfekt. Det som ofte skjer da er at kjedet ryker igjen etter kun kort tids sykling. Kjøp en kjedelås. Den koster deg 40-50 kroner og kan handles i sykkelbutikker. En kjedelås kan erstatte et ødelagt ledd på en skikkelig måte og vil gjøre reparasjonen varig, slik at du slipper nytt kjedebrudd etter kort tid.

1. Fjern de ødelagte leddene. Du skal stå igjen med to like ender på kjedet som skal kobles sammen med kjedelåsen.

2. Her er det nye leddet som skal erstatte det ødelagte.

3. Før de to speilvendte kjedelåsdelene inn i hvert sitt hull

4. Kjedelåsdelene skal nå møtes i de største hullene på kjedelåsen.

5. Nå er kjedelåsen på plass på begge sider. Ta godt tak i kjedet på hver sin side av kjedelåsen.

6. Strekk kjedet hardt fra hverandre til du hører et ”klikk”. Da er det bare å sykle videre!

Høstføre. Med høsten kommer regn, møkkete veier og sykler. Spesielt i skogen må du regne med gjørme og sand. Generelt er det viktig å holde drivverk rent og sørge for å være flink til å smøre.

Hølstføre. På ritt som Birken hvor det ofte er vått og sandete er det viktig å ha bremsene i orden. Det er ikke uvanlig å slite ut et sett bremseklosser underveis fra Rena til Lillehammer. Sørg for å ha nye bremseklosser før start.

# 3 GRUPPETTO 109

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease