Gruppetto SYKKELSPORT 3-2014

VUELTA A ESPAÑA 2014

2014 Vuelta

ÅRETS LØYPE

Den enes død den andres brød…

Kanskje litt stygt tenkt, men for Vuelta sjef Javier Guillen (bildet) var kanskje ikke alle veltene blant favorittene i årets Tour de France det verste som kunne hende.

Hele 40 katogeriserte fjell er det i årets Vuelta. Vueltaen er for en sjelden gangs skyld ikke innom Pyrene- ene.

Ny avslutning Det hele starter i syd,

Den ene favoritten etter den andre ble strøket fra Tour de France listene og inn på Vueltaen’s startliste. Så for rittdirektør Guillen må det være en litt uventet spennende startliste han sitter med. Litt ufortjent tredjeplass Vueltaen er rangert som det tredje største rittet etter Tour de France og Giro d’Italia. Status er én ting, men skal vi dømme etter de siste års løyper er det ofte den tøffeste tre- ukers turen. Giroen og Vueltaen er som regel begge tøffere enn Tour de France. Årets Vuelta løype er noe mindre tøff enn fjorårets, men det er nok av kneiker som skal klatres.

ved Cadiz med en 12.6 km lagtempo.

Det ender ikke i Madrid som det pleier, men med en 10 km tempo i Santiago de Compostela i Galicia. Det er hele 8 fjelltoppavslutninger som sammen med tempoen etter den første hviledagen kan avgjøre årets Vuelta. Rittdirektør Guillen har også funnet fram fire nye fjelltopper. Spesielt La Camperona med de siste tre kilometerne på opp mot 24% kan bli avgjørende. Generelt er etappene i Vueltaen noe kortere enn Giroen og TdF. Mot slutten av en lang sesong kan det være mer fristende for de store stjernene å stille opp med noe kortere etapper. Det går bare fortere!

VUELTA PÅ TV S ENDINGER FRA LØRDAG 23. AUGUST TIL SØNDAG 14. SEPTEMBER TV2 Sportskanalen Hver dag* fra 16.00 - 18.00

Eurosport Hver dag* fra 16.00 - 17.45 * 23. aug. 19.00 - 24. aug. 16.45 6. sept. 15.00

* Hviledag mandag 1. sept. og tirsdag 9. sept

# 3 GRUPPETTO 63

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease