Gruppetto SYKKELSPORT 3-2014

VUELTA A ESPAÑA 2014

FAVORITTENE

2014 Vuelta

TEKST OG FOTO - Vidar Petterson

V i har tatt en titt på noen av ut- fordrerne til den røde vinner- trøya. Team Sky stiller litt uventet med Chris Froome, og må finne seg i å være blant de største favorittene. Med de mange klatringene vil det som vanlig være en lett og liten kar med store lunger som står på toppen. Denne gangen er det ikke en massespurt i Madrid som skal avslutte rittet, men en tempoetappe Santiago de Compostela. Den er kun 10 km så avgjørelsen vil nok falle før det. Spaniolene gjør det tradisjonelt bra på hjemmebane, men med sterke Colombianere, fjorårsvinner Chris Horner og nevnte Tour de France ryttere sommåtte stå av, vil konkurransen fra utlendingene bli større enn vanlig. Her er noen av de antatt sterkeste. CHRIS HORNER **** Da han vant Vueltaen som 41 år gammel i fjor ble han den eldste vinner av en trukers tur gjennom tidene.

Startfeltet er i år er til en viss grad preget av de mange veltene i Tour de France. Flere av favorittene som røk ut med skader, får vi se her i Spania.

TRØYENE

LEDERTRØYE

POENGTRØYE

KLATRETRØYE

KOMBINERT TRØYE Beste klatre/poeng/sammenlagtrytter

BESTE LAG Sammenlagttiden til de tre beste på laget

Under årets TdF var han med i teten på enkelte fjell, men måtte som regel slippe når tempoet gikk opp på slutten. Han har ikke hatt den beste oppkjøring da han i våres ble påkjørt av en bil i en tunell. Som han selv sier vil formen være bedre i Vueltaen. I året TdF slet han også med pusteproblemer.

STARTNUMMERET til den mest aktive rytter på gårsdagens etappe

68 GRUPPETTO # 3

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease