Gruppetto SYKKELSPORT 3-2014

For Sondre ble det hans største NM-triumf i år. - Jeg er fornøyd. Fikk endelig det etterlengtede gullet, og det medfører at jeg i kommende sesong sitter i mester- skapstrøya. Det er en fin følelse, sa Sondre som tar med seg trøya på kroppen inn i sin nye tilværelse som IAM- proff i kommende sesong. Kommende storryttere dominerte Også i lagtempo-NM ble det de antatt sterkeste som klatret høyest på pallen. Stavanger SK-trioen Sven Erik Bystrøm, Håvard Blikra og Fredrik Strand Galta var en nytelse å bivåne i sin tempo. Gutta burde fått stilpoeng for utførelse. I mål var de nesten minuttet foran Sandnes SK og enda noen sekunder bedre enn Bergen CK. Jubel-NM for CK Victorias jenter Begynner vi med lagtempo kvinner var det ingen som kunne tukte de strukturerte Victoria-jentene Camilla Indset Sørgjerd, Vibeke Dybwad og Ingrid Lorvik. Sammen med Råholt CK og Bergen CK fylte de NM- pallen. Men det var ikke bare der trønderjentene sanket medaljer, for også Thrude Natholmen ville være med å

skinne. Hun ble litt overraskende tempomester med tiden 45.01 på 30 km. Hun vant med seks se- kunder på fjorårsvinner, også Victoria-rytter, men ikke-trønder, Tina Andreassen. Disse to kunne juble litt høyere enn bronsevinner Cecilie Gotaas Johnsen som også er Victoria-medlem og Team Hitech-proff. Og NM-suksessen fortsatte for Trondheims-klubben da de norske TeamHitech-jentene gjorde årets taktikkbrøler og satte seg selv sjakk matt på fellesstarten. Et tidlig brudd med fem jenter ble etablert. Bare Ringerike SK/TeamHitech- jenta Theas Thorsen var med av Hitech-jentene. Etter hvert surnet de fleste av dem, men mot slutten av løpet våknet Cecilie Gotaas Johnsen samtidig som unge Thea Thorsen måtte slippe teten. Mens Cecilie kjempet seg opp til teten og til det som skulle bli en sølvplass, ‹ 54-årige Bjørg Eva Jensen i fø- ring foran Tina Andreassen, Emilie Moberg og Mirian Bjørnsrud. Martin Vangen fra Ringerike var alene de to siste rundene og vant NM-gull på 115 km fellesstart med 40 kmhastighet i snitt.

Camilla Inset Sørgjerd ble norsk mester i kvinner senior fellesstart - med et bakhjul som gikk lufttomt noen hundre meter før mål.

# 3 GRUPPETTO 83

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease