Gruppetto SYKKELSPORT 3-2014

NM MASTERS

småtten hyler og mor er ute og sjekker løypa, - en gang til. Baga- sjerommet, ja det som er bak i bilen, er garderobe, depot og sykkelverksted. Tempoløypa var ikke veldig snill. Her gikk det opp og ned, og til høyre og venstre hele veien. Det så ikke ut til å plage denne gjengen nevneverdig. Alle kjørte de samme 20,4 kilometerne. Jeg så at det gikk fort, men enkelte av re- sultatene kan sette en støkk i en. Det var så mange spreke denne lørdagen så det blir egentlig feil og nevne enkelte. Et par unntak må riktignok gjøres. Når jeg så at kvinner 55-59 var vunnet av Sissel Vien med 39,04 km/t i snitt da er det bare å ta av seg tempohjelmen, håpe at ingen har sett deg med den, og legge ut sykkelen til salgs på ”finn”. Bedre blir det heller ikke av at menn 75+ vunnet av Harald Kvernerud med 35,69 km/t i snitt. Dårlig nytt for el-sykkelbransjen… Ikke at det var overraskende at det skulle sykles fort, at nivået skulle være høyt, men det var litt i overkant, særlig etter å ha testet løypa. Raskeste rytter denne dagen bør også nevnes. Det var Karl Erik Kravik fra Ålesund og Omegn Ck med 45.00 km/t! Fellesstart Tour de France start og Fotball- VM fikk vente denne helgen. Søndag morgen og våte veier etter nattens regnskur. Ikke det beste i en stedvis svingete og kupert løype. Det tørket heldigvis opp i den snaut 19 kilometer lange løypen som ble kjørt fra to til syv ganger. Som dagen før gikk det fort i alle klasser, men mest imponerende var kjøringen til Arne Raaen i klasse 60-64 som lå i enmanns- brudd det meste av rittet og vant klart. Det tetteste spurtoppgjøret fikk vi i Menn 30-34, hvor Svein Ivar Reiso kom seg i mål rett før Maxim Golev. G

”Det somvar veteranklassen ble til master for ikke lenge siden. Ikke at det er så viktig, men har du rundet 30 år kan du stille i master-NM”.

Arne Raaen kjørte mesteparten av rittet alene og vant overbevisende klasse 60-64 år. Fine løyper på idylliske veier. Den drøye bakken opp til mål avgjorde de fleste klassene.

88 GRUPPETTO # 3

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease