Gruppetto SYKKELSPORT 12-2016

12

PROLOG

Sykkelen er i hvertfall med på turen. Vi får samle inn til en fatbike så funker det litt bedre i sanddynene.

Norsk velodrom 1 Stephen Murrey, ivrig syklist og kunstner har bygget denne banen i Glasgow, Skotland. Litt skummelt, men det ser også nokså morsomt ut.

Norsk velodrom 2 Hva med en liten hjemmevelodrom. Gaven til sykkelnerden som har alt!

Hvorfor må noen ødelegge. På mekkestativet som er satt opp på Rådhusplassen i Oslo, har selvfølgelig noen stjålet umbraco- nøklene

Hvordan virker vekt inn på klatring En morsom, men ikke helt akademisk undersøkelse i Box Hill i England (OL-bakken fra 2012) gir oss en pekepinn på hvor mye vekt påvirker klatringen. Bakken ble valgt fordi den har en jevn stigning på 5% og er 2,5 km lang, som gir en nokså normal litt tøff stigning. Det man snakker om er Kraft/vekt. Forholdet som viser hvor mye kraft en rytter kan produsere per kg kroppsvekt. Testen ble utført ved at en godt trent turrytter som veide 71 kg syklet denne bakken opp med en konstant kraft/wattproduksjon på 300 watt. På bildet vises de tre turene opp bakken. Under ”Ride1” syklet han uten noe ekstra vekt. På den andre turen ”Ride 2” gikk tiden opp og farten ned. Det samme skjedde naturligvis på ”Ride 3.” Dette viser at det er mye å hente på å gå forbi sjokoladehylla i butikken. På lenger klatringer vil sannsynligvis forskjellene bli enda større.

Noen som kjenner seg igjen?

Neste gang du får lyst til å gi opp, tenk på denne spanjolen...

14 GRUPPETTO # 12

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease