Gruppetto SYKKELSPORT 12-2016

Assos T.Tiburu S7 shorts Nå har det kommet en arvtager til modell T.607.S5. Dette er en shorts som egner seg spesielt godt til vår- og høstturer. I norge er det egentlig en bukse som stort sett kan brukes hele sommeren. Assos er kjent for å ikke bytte ut modellene ofte, og når det kommer noe nytt er det en liten begivenhet i seg selv. Da er også produktet gjen- nomtestet. Ikke bare i maskiner, men det er syklister som i samarbeid med de som syr buksene, og utviklerne av paddingen kommer som i sammen kommer fram til det beste produktet.

Garmin Edge 25

De har tydeligvis hatt et bra samarbeid her. Paddingen er som vanlig hos Assos absolutt førsteklasses. Nederst på buksene (på innsiden) sørger en siliconstripe for at de ikke sklir opp. Stoffet som benyttes kjennes litt glattere ut enn tradisjonell lycra. På innsiden er det det fleeceaktige stoffet 610.RX som gjør det meget behagelig å ta på seg shortsen en litt kald morgen. Overflaten er vanntett. Dette fikk jeg testet i skikkelig regnvær, og jeg holdt meg faktisk tørr og varm på lårene. Modellen er realtivt kort både i lårene. Selene er kun smale seler og stoffet går ikke så langt opp som på de fleste andre shortser. Det gjør det enkelt med en tur i buskene. Sammen med de løse knærne s7, har du et veldig bra valg for de litt kjøligere dagene.

Det føles litt rart etter å ha kjørt en del turer med Garmin Edge 1000 og skulle gå ned på denne lille sykkelcom- puteren. Det er nesten ingen grenser for hva en 6 tommers telefon kan gjøre for deg nå. Men det det har vært befriende enkelt å brue den lille Garmin Edge 25 computeren som faktisk gir deg det du trenger. Bruk og tilkoblingsmuligheter Edge 25 er en av de enkleste GPS-enheter jeg har brukt. Den festes på samme måte som alle andre Garmin computere. Du trykker på en knapp, og den kobler seg til med GPS en- heten. Den bruker GPS + GLONASS-signaler for å oppnå mer nøyaktighet. Batterilevetiden på 8 timer er kanskje noe i det korteste laget. Oppkobling og signaler Den er ANT + og Bluetooth 4.0 kompatibel slik at den kom- muniserer med ulike sykkelsensorer (hjerte, frevensmåler, wattmåler osv). Jeg koblet den opp mot telefonen med Bluetooth, og da fikk jeg beskjed om noen ringet og innkom- mende meldinger. Du kan overføre ruter til enheten via en Garmin Connect app. Det fungerer også andre veien, slik at du kan bruke pro- grammet til å laste opp dine turer til Garmin Connect, og deretter synkronisere dem med Strava. Hva viser skjermen? Den er liten så du får selvfølgelig ikke plass til så mye infor- masjon av gangen. Legger du inn en rute du vil følge blir det veldig smått, men det er en grei mulighet om du er et sted du ikke er kjent. Du kan vise tre forskjellige målinger av gangen. Feks. distanse, hastighet, og klokke. Edge 25 kan kobles til puls og wattmålere. Den viser riktig nok ikke kraftforbruket mens du sykler. Du må laste den opp pen PC eller telefon. Til slutt er det en litt upraktisk ting, og der er laderledningen, som ikke har en vanlig plugg som de fleste enheter har i dag. Du må bruke en medfølgende spesialledning. En absolutt fin liten sykkelcomputer som gir deg det viktigste.

Meget komfortabel Perfekt til kjølige og fuktige dager Bra padding Gode pusteegenskaper Tørker raskt Varm

Pris: 1.899,-

Assos kneeWarmer_s7 Knevarmerne i samme stoffet gjorde også jobben bra. Alt i alt et veldig bra sett for norske forhold. Kan brukes hele året bortsett fra om vinteren

Pris: 399,-

Pris: 1.345,- Pris pulsbelte: 499,-

# 12 GRUPPETTO 23

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease