Gruppetto SYKKELSPORT 12-2016

Tross svært gode resultater både som langrennsløper, fridrettsutøver og fotball- spiller, er han uenig når vi foreslår at han må ha vært et usedvanlig idrettstalent. – Ikke i det hele tatt. Men vi trente veldig mye. Som 12-13-åring, kanskje 25 – 30 timer i uka. Kunne fort bli tre økter om dagen. Løper du mye, så blir du etter hvert god til å løpe, poengterer han lakonisk. Fryktelig Beethoven Han spilte fotball for Lyn gjennom hele oppveksten, og det aller verste minnet fra egen karriere kommed ettmålstap mot Sandefjord i NM-finalen i fotball for junior. Laget hadde vunnet absolutt alt, men gikk på en uventet smell. Han kan fortsatt smake på bitterheten.

Kaggestad, bygdas kultursjef og allerede en betydelig kapasitet innen idrett og trening. Det gikk litt trådt i starten, men i dag bruker over 2000 mennesker i Modum tilbudet regelmessig. For orden- skyld – det bor ca 12 500 i kommunen. – Lokale leger skriver ut trening på blå resept. Folkehelsa i Modum, og en rekke andre steder, er blitt betydelig bedre. Dette er jeg veldig stolt av, sier Johan Kaggestad. Han har vært kultursjef og sports- utstyrgründer. Fridrettstrener og ekspertkommentator. Men mest stolt er Johan Kaggestad av arbeidet med mosjon for dem som trenger det mest. (Foto: Eirik Arnesen)

“Det blir sikkert med en visst vemod jeg kommenterer for siste gang, men det står flinke folk i kø for å ta over plassen min i boksen. Og somEinar Førde en gang sa: ”kirkegården er full av uunnværlige folk”.”

Ikke noe idrettstalent – Alt jeg har gjort er farget av oppveksten med idrett og leik på Majorstua. Vi var jo i aktivitet hele tiden. Tror jeg er den første på juniorlandslaget i langrenn som ikke kom fra ”skauen”, men derimot blokk på Oslos vestkant, humrer Kaggestad.

# 12 GRUPPETTO 27

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease