Gruppetto SYKKELSPORT 12-2016

Portugisisk vin er ikke bare Portvin

rering. I det hele tatt har de beholdt sin egenart. Der- for får vi ofte rimelige, smaksrike og lagringsdyktige viner fra dette herlige lille landet, som nesten er presset ut i havet av Spania. Fra en av Portugals beste vinhus Sogrape Vinhos har jeg valgt en vin laget på druene Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz. Minimalt med filtrering, noe som gjør at det er noe bunnfall ved lagring. Vinen er flott nå, men kan lagres i 5 til 15 år. Et meget godt kjøp.

Portugal er i siget. Portugals vinbønder har de siste årene jobbet steinhardt for å komme ut av Portvinskyggen. Mange av oss skjønner egentlig ikke hvorfor. En god portvin er en fantastisk smaksopplevelse. Det er en utfordring for Portugiserne at ikke mange nok setter pris på denne brennevinstilsatte vinen i dag. Derfor har flere av de beste produsentene jobbet med re- strukturering av vinmarker og forbedring av vinifiserings prosesser. Opprydding i vinmarkene er en av de viktigste endringene som er gjort. Det var helt vanlig med opptil 20 forskjellige druer i en og samme vinmark når de tidligere produserte portvin. Dette gir ikke automatisk et bra nok kvalitetsgrunnlag for rødvinsproduksjon. Etter lang tid med store endringer ser vi nå resultater. Stadig nye vinlanseringer, og heldigvis i en typisk Portugisisk stil. Mange er laget på Portugals egne druer, uten filtrering – eller kun en minimal filt-

• Varenummer 9928901: Casa Ferreirinha Vinha Grande 2013 Kr. 157,- - Alkohol: 13,5 % Sukker: 2 g/l Syre: 5,3 g/l

Dyp rubinrød farge med lilla toner. Duft av mørke bær med hint av sedertre, tobakk og kakao. Godt in- tegrert eik med bra syre og fine tanniner. Lang etters- mak. Passer meget bra til retter av rødt kjøtt, småvilt og fugl, men som vinmaker Luís Sottomayor sier; denne vinen fungerer også veldig bra til lyst kjøtt og enkelte fiskeretter.

START SYKKELSESONGEN MED VÅRENS KLASSIKER 1. MAI 2016 • FRA KL 08:00 • 8 MIL I LETTKUPERT TERRENG ENEBAKK RUNDT

START

ullerudstua v/ Sk Olaf Helsets vei 2

GARDEROBE/ SEKRETARIAT

Olaf Helse ullerud Spor Sk

er t Sent

ts vei 5

83 km

STARTNUMMER

ullerud Spor Sk dag 30.04. kl. 1 Lør redag 29.04. kl. 1 F Oslo Spor tslager

6.00 0.00 – 1 8.00 0.00 – 1

er t Sent

Søndag 0

.05. kl. 06.00 – 08.00 1

STARTKONTINGENT

• SMS sluttid til din mobil • Nettbe • Online påmelding taling

WWW.IKHERO.COM

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease