Gruppetto SYKKELSPORT 12-2016

STYRKEPRØVEN - 2016 • UTGAVE 50

”Toget går helt til Trondheim, gjør det ikke?” Bjørn

Jeg må ha vært utrolig naiv og dum som trodde jeg kunne styre dette. Glem det! Stoff tar fullstendig over kontrollen. Han ser uforskammet sprek ut etter det han forteller å ha drevet med. Han runder snart 60.

Alt blir ødelagt Initiativ, selvrespekt, og venner forsvinner.

”Jeg ordnermed tog til Trondheim, og overnatting.” Altså, ikke til Eidsvoll? ” Nei Den STORE Styrkeprøven er fra Trondheim! Det er lenge siden jeg drevmed stoff, så det går bra…”

B jørn har også avsluttet sin spør om det er ok at vi tar en prat om det som kommer til å bli en stor opplevelse – på godt og vondt. Smerte er ingen ny ting for han, men det er som han sier selvpåført og et tilbakelagt kapittel i livet. rydderunde, som er i området rundt nedre del av Karl Johans Gate. Jeg Langtur Han legger ikke skjul på at livet i perioder har vært kaotisk. ”Styrkeprøven er et fint mål. Det

er viktig for meg med klare mål å se fram til. Det trenger ikke være så store ting, men det hjelper meg å fokusere på bra ting, sier Bjørn.” Tilværelsen er rar og skjør. Når jeg var yngre, ja før jeg fylte førti hadde jeg ingen ting til overs for de som gikk på dop. Kunne ikke for- stå at det var ok. Tenk deg, at jeg som førtiåring prøvde heroin, riktig nok ikke sprøyte, og ikke så jeg ut som en stoffmisbruker – har aldri gjort det. Jeg tenkte at dette hadde jeg kontroll på, litt til helgebruk, men det gikk dessverre ikke slik.

Ekteskap ryker. Det er absolutt ingen aspekt ved det livet som er å hige etter.

For min del var det bare en vei ut. Kutt ut dopet totalt! Mange bekjente har gått på metadon og andre stoffer i årevis, og de er mer avhengige av det enn de var av stoffet de skulle bli avvendt fra. OK, de slipper å gjøre kriminelle ting, men det de trenger er noe positivt å fokusere på. Men Bjørn, har ingen problemer med å motivere seg til Styrkeprøven.

STYRKEPRØVEN

# 12 GRUPPETTO 79

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease