Gruppetto SYKKELSPORT 12-2016

KAGGESTAD

Johan Kaggestad ekspertkom- mentator for sykkelsport på TV2, er Gruppettos ekspertveileder for syklister. Johan gir oss innblikk i store sykkelsammenhenger som Tour de France og internasjonale mesterskap. Gjennom hans kunn- skap om trening og tette kontakt med sykkelmiljøet får vi gleden av hans kunnskaper. Johan Kaggestad var i unge år fri- idrettsutøver. Han var innom landslaget tidlig på `70-tallet. Hans beste øvelser var 5 000 med personlig rekord på 13.56.6 og 10 000 meter på 29.30,2. Playmaker Johan fikk også med seg NM-finale med Lyns juniorlag, og noen A-lagskamper som back før kneet tok «kvelden». Kaggestad er utdannet diplom- økonom fra BI. Han startet ut- styrsgiganten Nike i Norge og var kultursjef i hjemkommunen Modum i seks år. Johan regnes som en pioner på å bruke fysisk trening som en aktiv del av be- handlingstilbudet for psykiatriske pasienter. Har gjort en viktig jobb

Johan Kaggestad: Nå er det sykkelsesong

Har du ikke startet treningen til årets turritt er det på tide å begynne.

klar funksjon av det som er gjort av trening høst- og vinter- stid. De som trener best da er de som, generelt, får størst fart på pedalene om sommeren”. Det er mange turryttere som trener mye og systematisk og bra. Jeg er ikke så opptatt av dem, de klarer seg godt selv. Ambisjonene og målsettingene er tydelige og styrer trenings- aktiviteten.

Leserne våre ønsker betraktninger om våre beste ryttere og deres utvikling. Men, også impulser til egen utvikling på sykkelen. Det er ca. fire måneder til Trondheim – Oslo. Rittet har flere distanser, og det er bra. Det er ikke alle som bør eller vil ha glede av den lengste turen over Dovrefjell. Ikke minst hvis du enda ikke har kommet ordentlig i gang med grunntreningen. Sesongen har nett- opp startet for eliten, mens turrytterne har noe lengre perspektiv før startnummeret skal festes på sykkeltrøya. Bernard Hinault er en sykkellegende, og kjent for sine kompromissløse forberedelser. Han sa alltid når han ble spurt om trening: ”Resultatene i sommerens ritt er en

som trener og utvikler for pasienter ved Modum Bads Nervesanatorium.

I annen trenersammenheng er han mest kjent for sin tid som landslagstrener i friidrett langdis- tanseløp i ni sesonger, hvilket resulterte i 13 medaljer i OL, VM og EM. Han er svært delaktig i Grete Waitz og Ingrid Kristiansen sine enorme prestasjoner i piggsko. For tidligere proffsyklist Mads Kaggestad har pappa Johan be- tydd enormt, i likhet med betyd- ningen han har hatt for utallige andre kjente norske syklister. Kaggestad senior ble i 2013 tildelt Norges Cykleforbund Fortjenes- temerke - for sine levende kom- mentarer og opplæring av det norske TV-publikum i sykkels- portens særegenhet. Gruppetto er stolt av å ha med «et levende idrettsleksikon og trenerguru» i redaksjonen.

Når ambisjonene på sykk- elsetet er høye, samtidig som

Bernard Hinault er en av tidenes største franske sykkelhelter. Med fem sammenlagtseire i Tour de France, Tre Giro seire og to Vuelta seire.

82 GRUPPETTO # 12

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease