Gruppetto SYKKELSPORT 20-2017

20

PROLOG

Syklister på rødt i Danmark

Antoine Duchesné - Ikke mye fett på disse beina

Syklister i Danmark får lov til å svinge til høyre på rødt lys. Reglene er endret etter å ha vært testet en periode med gode re- sultater. Spesielt i København vil det være nyttig. Der er det nærmest større køer i sykkelfeltene enn i bilfilene i rushtiden.

Det ble ingen Tour de France start for Antoine Duchesné. Etter å ha forberedt seg lenge på rittet, men ikke ble funnet god nok la han ut bilder på sosiale medier av bein han mente var

EBU (European Broadcating Union) og ASO enige Da kan sykkelivrige norske TV-seere pustet lettet ut. TV2 som har en avtale med ASO om direktesendte sykkelsendinger vil i hvertfall vise Tour de France, Paris-Roubaix, Flèche Wallonne, Liège-Bastogne- Liège, Paris-Nice, Critérium du Dauphiné, Paris-Tours, og Eschborn- Frankfurt til og med 2023.

bra nok preparert for årets største eventyr. Det var ikke nok for Direct Energie laget at han var nærmest fri for underhudsfett. Da er det bare å svinge inn på nærmeste bakeri.

Canadiske Steve Bauer forsøkte seg med nokså ekstreme vinkler på Paris-Raubaix sykkelen i 1993. Med 60 graders setevinkel ser det ikke spesielt komfortabelt ut. Først prøvde han sykkelen i Ghent- Wevelgem, og i Paris-Robaix hadde han i tillegg Rock- shocks dempegaffel og 185mm krankarmer. Vinner det året ble Gilbert duclus- Lassalle, også han med Rockshock. Bauer ble nummer 22.

Norsk Hydro produserte magnesiumrammer på 1980-tallet. Den britiske ingeniøren Frank Kirk forsøkte seg på egenhånd med magnesium, men hadde ikke de nødvendige ressursene for at det skulle bli kommersielt levedyktig. Norsk Hydro kjøpte firmaet. Produksjonsmetoden var komplisert og i starten kunne bare 10 prosent av ŕammene brukes. Etter hvert som produksjonen ble forbedret kunne 85 % brukes. Rammene ble brukt både som landeveisykkel, terreng og en slags hybridutgave. I 1990 kunne du også se rammene brukt i Tour de France av et fransk lag.

Francesco Moser satt i 1988 ny timesrekord i Stuttgart med denne mildt sagt spesielle sykkelen. Det var før UCI kom med nye regler for timesrekord- sykler. Kanskje ikke så dumt. Hjulet målte 1 meter i diameter. Den nye rekorden var 50.644 km.

14 GRUPPETTO # 20

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease