Gruppetto SYKKELSPORT 20-2017

Sykkel- kultur

masjon om hva de bør tenke på av vedlikehold osv. De kommer hit med ”litt dårlige” bremser, og så viser det seg at de har skive- bremser hvor både klosser og skiver er helt utslitt. ”De har hørt en litt rar lyd i noen måneder!” klager de. Ikke så rart når det er stempelet som skriker mot bremseskiva. En annen ting jeg gjør er å opp- fordre kunder til å kjøpe skikkelig sykkel til barna. Det blir feil når barnesykler har de tyngste og dårligste bremsene. Kjøp heller en bedre som er litt brukt. Deler viktig Varelageret her er litt spesielt. Ikke bare har jeg siste utgave av de fleste slitedeler, men etter mange år med bredt spekter av reservedeler kan du få original- deler til sykkelen selv om den skulle være noen år. Alt som kan brukes igjen, eller delvis ødelagte deler blir tatt vare på.

Alt kan repareres. Nye og gamle deler som dekker det meste av reparasjoner finnes i hyllene. Dagene det forsvinner 20-30 fornøyde kunder ut døra med nyreparerte sykler er de beste. Det skal koke litt!

En del nyere deler varer ofte ikke like lenge som tidligere. Før kunne du smøre kranklagere etc, men nå er det stort sett å skifte når ting begynner å skrante. M an blir glad av å se seg rundt på verksted til Erling. Deilig å se hyller fylt med både gamle og nye deler. Her er det sykkelkultur. Det å sykle å ha glede av det er viktigere enn hva du sykler på, bare det virker. Og det gjør det etter å ha vært en tur hos Erling på Fagerborg.

28 GRUPPETTO # 20

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease