Gruppetto SYKKELSPORT 20-2017

MADONNA DEL GHISALLO

Pilegrimsreisen Hverdagsturene er de viktigste. De du ikke tenker over, de som lader batteriene, holder kontakten med likesinnede, renser hodet for grums, og holder kroppen i form, - ja kort og godt gjør tilværelsen enda litt bedre. Uansett hva du drømmer om er det én tur du burde sette på listen. Selve pilegrims- reisen for tohjulfarende. Opp stigningen til Madonna del Ghisallo fra Bellagio. En liten perle som alene er verdt et besøk.

10.00, kvikksølvet kryper allerede over 30 grader, skyer finnes ikke, - ikke her kanskje, men for oss tre fra nord, svenske Kalle, finske Pekka og meg selv er ikke disse grå dottene så ukjente, og heller ikke det de slipper ned så altfor ofte. Lago di Como og veiene rundt byr på full sommer og vel så det, så det å spare på solkremen til den melkehvite vinter- pelsen er ingen imponerende idé.

Bor du ikke i Bellagio er det mange måter å komme seg dit på. Vår tur til Madonna del Ghisallo hvor den mildt sagt sykkel- interesserte presten Don Ermelindo Vigano ̀ i 1949 omgjorde sitt lille kapell til et slags sykkelmuseum starter på vestsiden av Comosjøen. Don Ermelindo som ringte i kirke- klokkene når syklister hadde kjempet seg opp den tøffe bakken har forlengst forlatt oss, men kapellet er åpent, og det er bare å rusle inn og se den spesielle samlingen av trøyer og sykler.

Et badestrandluktende tog med femti syk- lister ruller av gårde fra Moltrasio, en av de

38 GRUPPETTO # 20

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease