Gruppetto SYKKELSPORT 20-2017

TEST CANNONDALE

Cannondale Synapse Hi-Mod 2018

Hva er dette? Synapse er ingen ny modell, og forrige lansering forgikk på grusveier rundt Siena. Den gang var det viktig for amerikanerne å markere at dette var en komfortabel ramme. Nå er vi ved Como- sjøen noen mil nord for Milano. Fortsatt litt humpete småveier, men grusen er vi ikke på denne gangen.

Aero, gravel, sykkelkross, CX-sykler, og lette klatresykler. Nå er mye av dette til en viss grad i ferd med å slås sammen. Aerosykler forsøkes bygget med langt mer komfort (ikke alle får til det) enn da de kom. Det var ikke så mange andre enn spurterne blant de raske proffene som satt pris på de veldig stive rammene. Den nye trenden med bredere dekk er med på å øke komforten på alle type landeveissykler.

Cannondales folk var nøye med å påpeke at den nye Synapsen er en “endurance race,” ikke “endurance cruise.” Med andre ord så er rammen også designet for å brukes på det øverste nivå i alle slags typer ritt. Utfordringen er å balansere rammen slik at den ikke er så myk at du ikke får den riktige responsen, samtidig som den skal gi deg komfort nok til mange timer på setet.

Det har ikke manglet på lanseringer av nye sykkeltyper de siste tre, fire årene.

62 GRUPPETTO # 20

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease