Gruppetto SYKKELSPORT 20-2017

KAGGESTAD

Johan Kaggestad ekspertkom- mentator for sykkelsport på TV2, er Gruppettos ekspertveileder for syklister. Johan gir oss innblikk i store sykkelsammenhenger som Tour de France og internasjonale mesterskap. Gjennom hans kunn- skap om trening og tette kontakt med sykkelmiljøet får vi gleden av hans kunnskaper. Johan Kaggestad var i unge år fri- idrettsutøver. Han var innom landslaget tidlig på `70-tallet. Hans beste øvelser var 5 000 med personlig rekord på 13.56.6 og 10 000 meter på 29.30,2. Playmaker Johan fikk også med seg NM-finale med Lyns juniorlag, og noen A-lagskamper som back før kneet tok «kvelden». Kaggestad er utdannet diplom- økonom fra BI. Han startet ut- styrsgiganten Nike i Norge og var kultursjef i hjemkommunen Modum i seks år. Johan regnes som en pioner på å bruke fysisk trening som en aktiv del av be- handlingstilbudet for psykiatriske pasienter. Har gjort en viktig jobb

Johan Kaggestad: Sykkel-VM i Bergen – det er bare å glede seg 1993 var forrige, og eneste gang Norge har ønsket verdens beste syklister velkomne til kappestrid om «regnbuetrøyen». Over tusen syklister fra nesten hundre deltagende na- sjoner møtes om noen dager til nytt VM på norsk jord, i Bergen. Til sammenligning deltok 67 nasjoner under vinter-OL på Lillehammer i 1994. Det blir lite sammen- lignet Bergen 2017.

som trener og utvikler for pasienter ved Modum Bads Nervesanatorium.

FOTO - Vidar Petterson

I annen trenersammenheng er han mest kjent for sin tid som landslagstrener i friidrett langdis- tanseløp i ni sesonger, hvilket resulterte i 13 medaljer i OL, VM og EM. Han er svært delaktig i Grete Waitz og Ingrid Kristiansen sine enorme prestasjoner i piggsko. For tidligere proffsyklist Mads Kaggestad har pappa Johan be- tydd enormt, i likhet med betyd- ningen han har hatt for utallige andre kjente norske syklister. Kaggestad senior ble i 2013 tildelt Norges Cykleforbund Fortjenes- temerke - for sine levende kom- mentarer og opplæring av det norske TV-publikum i sykkels- portens særegenhet. Gruppetto er stolt av å ha med «et levende idrettsleksikon og trenerguru» i redaksjonen.

Hva kan vi forvente oss? Det skal deles ut medaljer i 12 øvelser. I teknisk krevende løyper. Ikke de hardeste profilene, men løyper som vil skille, ikke minst i de tek- nisk utfordrende rundene i Bergen sentrum. Der nok feltet vil sprenges opp «Laksebakken» når de sterkeste rytterne setter fart i finalen. Bakken er 1.5 km lang og stiger i i gjennomsnitt 6.4 %. Utfordringen for de som støter seg i fra, er at toppen av bakken nås ti km fra mål. Dermed blir det gode muligheter for de som ikke har kjørt seg totalt stive opp bakken, til å kjøre seg opp til teten igjen. Det er flere tekniske områder med brostein. 2.5 km fra mål er det en mindre bakke. Så følger en 800 meter stigning med over 5 % i snitt. Det profesjonelle

Kristoffer Halvorsen vant U-23 rittet i Qatar i fjor, og løypa passer han minst like godt i år. Blir veldig spennende å følge norges sterke U-23 lag i Bergen.

76 GRUPPETTO # 20

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease