Gruppetto SYKKELSPORT 19-2017

NYHETER SMÅT STER

Birk Point fingervott Votter til fjellturen

Kenda Kwickroller sport 32 mm hybriddekk

Birk Point er en vott med separat pekefinger. Innergrep i lær, overside i foret kunststoff, 55 millimeter bred håndledds-man- sjett, tørkefelt i fleece på utside av tommel. Opplevelse i bruk: først en innrømmelse - hendene er mitt svake punkt, jeg fryser ekstremt lett og blir nummen og føl- elsesløs nesten daglig på sykkel om vinteren, uansett hvor tykke votter jeg har på. Disse vottene er både tynne og svært lette og jeg trodde de ikke ville fungere i mindre enn fem – seks pluss- grader, altså bare til høst- og vårbruk. De har likevel overrasket, og duger ned til akkurat null grader for mitt vedkommende – noe som vil si at de sannsynligvis vil funke i flere minusgrader for folk med «vanlige» hender. Årsaken til at de er såpass varme tror jeg er den brede mansjetten som ligger tett og lunt rundt håndleddet. Denne mansjetten gjør det lett å tre jakke-ermer utenpå og lage dobbel isolasjon. Vottene tåler også cirka en halv time med regnvær uten å bli klissvåte, noe jeg anser som mer enn godkjent for et par votter som ikke er markedsført som vanntette. Gummierte bokstaver på innsiden av pekefingeren gir friksjon og grep rundt bremsehendlene. Pekefingeren gjør det lett å bremse, mens de de tre andre fing- rene lettere holder varmen sammen i vott-delen. Slitestyrke: Tross en hel sesongs bruk, er stoff og sømmer hele og fortsatt i bra stand. Oppsummering/anbefaling: Jeg verdsetter produkter det ligger omtanke bak, og disse vottene har fine løsninger som virker utviklet av folk som sykler selv. Selv om de er tynne vil de kunne fungere bra for mange pendlersyklister store deler av vinteren. Et lite pakkevolum gjør at de er aktuelle å ha med i rygglommen på en sykkeljakke som reserveplagg.

Kendas serie med Kwick-dekk er mest rettet mot transport/pendler- syklister. De kommer i litt forskjel-

lige mønstre og bredder fra 32 opp til 45 millimeter. Vi har kjørt på den smaleste versjonen, som er mye smalere enn et ter- rengsykkeldekk, men samtidig en del bredere enn et vanlig landeveis- sykkeldekk. Fabrikanten anbefaler et dekktrykk på 75 til100 psi. Opplevelse i bruk: de aller fleste kilometerne jeg har syklet har vært på terreng- og hybriddekk med større eller mindre knaster. Det føles nesten litt skummelt å gå over til et slicksdekk helt uten knaster, kun et innfrest dekkmønster. Vil det være til å stole på for eksempel i svinger og under oppbremsing? Det har vist seg å være unødvendige bekymringer, dekket har ikke sviktet, og under forhold der dekkene ikke er optimale, gir de signaler om at man må ta det litt med ro. �De er brukt mest til pendling på asfalt av varierende kvalitet, her fungerer de veldig bra. Bredden og mønsteret gir nesten lydløs sykling, god fart og rullemotstanden er merkbart lavere enn de forrige, lavknast-dekkene som sto på sykkelen. Det går rett og slett litt kjappere, og selv om man ikke er ute etter å sette pers fra A til B, gir det en liten ekstra piff i hverdagssyklingen. Vekten er ikke blant de laveste, men dette får du tilbake i form av god slitestyrke – se eget punkt.�I likhet med mange andre sykkelpendlere møter jeg både fortauskanter, kumlokk, brostein og diverse sår og sprekker i asfalten. Da synes jeg det anbefalte trykket på søttifem til hundre pund er litt i overkant. Om jeg reduserer trykket til rundt 65 pund, gir det akkurat den lille ekstra komforten i forhold til disse ujevnhetene.�På god grusvei fungerer dekkene strålende når veien går rett fram, men siden det ikke har sideknaster må man kjøre defensivt og litt forsiktig i svingene. Løs grus i sving er noe man må være ekstra oppmerksom på.�På dårlig grusvei er dekket ukomfortabelt og mindre egnet, men det vil hjelpe litt å senke dekktrykket til rundt 45 pund. Slitestyrke: Etter snaue fire tusen kilometers bruk, er det en svakt synlig mønsterslitasje, men mindre enn forventet. Min vurdering er at dekket vil kunne holde minst to-tre tusen kilometer til. Oppsummering/anbefaling: Kwickroller 32 mm bør være aktuelle hos sykkelpendlere som ønsker en kombinasjon av god slitestyrke,

Brukt: ca 900 km, mest pendlersykling og treningsturer, også på noen skiturer.

Testet av: Øyvind Wold Info: www.birksport.no

Vekt: 95 g - Pris: 399,-

bra grep og lav rullemotstand. Bra fartspotensiale og kan brukes til treningsturer på god og halvdårlig asfaltvei. Til prisen vurderer jeg dette som et meget bra kjøp.

Brukt: 3.900 km, hovedsakelig asfalt, av og til brukt til turer med oppakning Testet av: Øyvind Wold

Vekt: 460 g - Pris: 149,-

16 GRUPPETTO # 19

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease