Gruppetto SYKKELSPORT 19-2017

GRAN CANARIA

På tur igjen Ut på tur igje. I dag er det nok flere enn meg som tenker at det er lurt å bevilge vår kinesiske venn Chin litt romslig med plass på veien – og i dag forhåpentligvis kun på høyre side. Etter å ha blitt skjemt bort med Record og skivebremser var det i dag tid for det som blir den nederste gruppen i Campagnolo hierarkiet, Centaur. 15 nye sykler står igjen klare med Centaur grupper og Scirocco hjul. Her på øya kan du stort sett velge mellom bratt og kupert. I dag er dagen for begge deler. Ikke fullt så mye stigning som på den første turen, men mer enn nok til at utstyr og kropp skal få kjørt seg. Centaur- gruppen har som standard et bakgir som klarer opp til 32 tenners krans. Klokt valg da dette er en girgruppe som først og

Høres kanskje svulstig ut, men de har lenger enn noen andre levert absolutt topp produkter på alle de områder de har satset. Ofte er Campagnolo først ute med idéer og prototyper, men bruker lenger tid til testing før det lanseres. Gjenoppstått Etter noen turer med skivebremser var det klart for å teste den gjenoppståtte, riktignok etter kun to års fravær, Centaur gruppen. Litt uventet etter fjorårets lansering av Ultegra-konkurrenten, Campagnolo Potenza. Det betyr en utfasing av Veloce gruppen. Nå er det Shimano’s 105 gruppe som har fått uventet hard konkurranse på pris, og ikke minst på ytelse.

langs kysten slipper du unna de lange bakkene, men det er fortsatt bakkere i det kuperte terrenget.

som senere skal lese av tusenvis av syk- lister verden over i forskjellige magasiner. Det er ingen fare for det. Alle som er her har fartet rundt i årevis på tester, så det å skille de bra produktene, fra de mindre bra er ikke så vanskelig. Nå er det litt spesielt med Campagnolo som kanskje er den produsenten som gjør mest om- fattende tester før det slippes nye produkter ut på markedet. Sommarkeds- sjef Lorenzo selv sier, ”Vi er ikke den største produsenten, så vi satser ikke alt på å være først ute med ting, men på å ha de beste produktene. Vi har ikke råd til å ikke være best.”

36 GRUPPETTO # 19

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease