Gruppetto SYKKELSPORT 19-2017

KAGGESTAD

Johan Kaggestad ekspertkom- mentator for sykkelsport på TV2, er Gruppettos ekspertveileder for syklister. Johan gir oss innblikk i store sykkelsammenhenger som Tour de France og internasjonale mesterskap. Gjennom hans kunn- skap om trening og tette kontakt med sykkelmiljøet får vi gleden av hans kunnskaper. Johan Kaggestad var i unge år fri- idrettsutøver. Han var innom landslaget tidlig på `70-tallet. Hans beste øvelser var 5 000 med personlig rekord på 13.56.6 og 10 000 meter på 29.30,2. Playmaker Johan fikk også med seg NM-finale med Lyns juniorlag, og noen A-lagskamper som back før kneet tok «kvelden». Kaggestad er utdannet diplom- økonom fra BI. Han startet ut- styrsgiganten Nike i Norge og var kultursjef i hjemkommunen Modum i seks år. Johan regnes som en pioner på å bruke fysisk trening som en aktiv del av be- handlingstilbudet for psykiatriske pasienter. Har gjort en viktig jobb

Johan Kaggestad: Sykkelsesongen er skikkelig i gang

Når dette skrives er Giroen i mål. Tom Dumoulin vant først en overlegen

Grand Tours, eller tre ukers rittene, er av sykkelsportens sterkeste merkevarer. Sommange sykkelritt med lange tradisjoner. Giroen ruller for 100. gang. Tour de France er enda eldre, allerede i 1903 gikk det første startskuddet. I Norge er sykkelinteressen fremdeles voksende, og det er naturlig at det brukes energi på å drøfte hvilken av Grand Tours som gir størst spenning og underholdning. Og, selvfølgelig varierer det fra år til år. Måten det kjøres på spiller inn, offensivt fra start eller kontrollert, løypedesignen, og selvfølgelig deltagelsen. Men, heldig- vis har hvert av rittene sin egenart. temposeier, sommedførte at siste delen av rittet ble spennende. Ville Quintana hente igjen det tapte i Dolomittene, og bygge for- sprang til den avsluttende flate tempoen? Og, her hjemme har vi nettopp hatt både Tour of Norway, og Tour de Fjords, begge med et sterke startfelt. Vi fikk se en taktisk smart og sterk Edvald Boasson Hagen vinne begge rittene den siste dagen.

som trener og utvikler for pasienter ved Modum Bads Nervesanatorium.

I annen trenersammenheng er han mest kjent for sin tid som landslagstrener i friidrett langdis- tanseløp i ni sesonger, hvilket resulterte i 13 medaljer i OL, VM og EM. Han er svært delaktig i Grete Waitz og Ingrid Kristiansen sine enorme prestasjoner i piggsko. For tidligere proffsyklist Mads Kaggestad har pappa Johan be- tydd enormt, i likhet med betyd- ningen han har hatt for utallige andre kjente norske syklister. Kaggestad senior ble i 2013 tildelt Norges Cykleforbund Fortjenes- temerke - for sine levende kom- mentarer og opplæring av det norske TV-publikum i sykkels- portens særegenhet. Gruppetto er stolt av å ha med «et levende idrettsleksikon og trenerguru» i redaksjonen.

Årets Giro d’Italia hadde mange spennende etapper. Ikke minst den til Stelvio passet.

76 GRUPPETTO # 19

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease