Gruppetto SYKKELSPORT 13-2016

13

PROLOG

Stort arrangement blir enda bedre

Tett på Folkefest i ”sjøkanten”

TEKST Eirik Arnesen • FOTO Andreas Askildsen / SolaBladet

1. Nordsjørittet er forsommerens vakreste eventyr for mange syklister på sørvest-landet. Det er landets neste største sykkelritt. Hva er hoved- årsaken til at så mange trives med Nordsjørittet? Vi har sterke sykkeltradisjoner i vår region og Nordsjørittet er for folk flest. Natur og fantastisk stemning. Det er en folkefesten sombør opplev- else. 2. En del turritt opplever tilbakegang i deltagertallet. Hva kan årsaken være, og hva bør en gjøre for å motvirke dette? Sykkelinteressen og deltakelse har de siste årene vært enorm. Jeg tror vi justerer oss inn på et normalt nivå. Det har blitt født veldig mange nye arrangement de siste årene sommosjonisten fordeler seg på. 3. Hva er det sterkeste sykkelminne fra 2015? En sykkeltur med en asylsøker fra Syria som fortalte mange sterke his- torier fra hjemlandet sitt. Han var ikke en trent syklist, men hadde ett fantastisk mot og enorm sykkelglede. 4. Din beste sykkelopplevelse – på egne dekk? Kommer aldri til å glemme turene ved Dødehavet og i Israel. Eksotisk, varmt, hyggelig reisefølge, sterke historier og noe helt annet enn vi er vant til. 5. Hva er det med sykkel som er så fascinerende? Sykling er for alle. Det er underholdende, fartfylt, spennende, gøy og helsebringende. Og ikke minst – en er ute i naturen. 6. Hva er viktig for å fortsatt utvikle norsk sykkelsport? At drivere/arrangører er dyktige og ryddige slik at det skapes gode opplev- elser. Videremå vi ha fokus på sikkerhet og inkludering. 7. Hvem er tidenes beste syklist, og hvorfor? Jeg er blendet av Alexander Kristoff. Han leverer den ene seieren etter den andre og har mye å gå på fortsatt.

Navn: Stilling:

Siri Ommedal

Daglig leder, Nordsjørittet som arrangeres 11 juni

Født: 1970 Utdannelse: Litt av hvert Sivilstatus: Samboer – Thor Egil Hafnor Barn: 3

Aktuell: Det ni mil lange Nordsjørittet arrangeres 11. juni. Rittet blir stadig mer populært. Arrangøren har klart å finne en fin balanse mellom tilstrekkelig krevende for demmed ambisjoner, og brei profil med appell til voksne mosjoner, barn og ungdom. Hoved- rittet går fra Egersund sentrum til Sandnes sentrum (full løype 91 km), eller halve distansen fra Nærbø til Sandnes.

10. Når du selv trener – terreng, landevei, hybrid eller el- sykkel, og hvor mye? Det blir oftest hybriden min, men skulle gjerne hatt mer tid til den.

9. Hva gleder du deg mest til i 2016-sesongen, og hvorfor?

8. Noen du helst ikke skulle sett i feltet? Urent spill og mengden av kjøretøy.

Selvsagt egne arrangement som Nordsjørittet, Tour des Fjords og ProTourene våre. SomTV-seer – følge våre na- sjonale håp ide ulike store rittene.

9. Hva er tidenes største norske sykkelbragd? VM-gullet til Thor Hushovd .

# 13 GRUPPETTO 17

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease