Gruppetto SYKKELSPORT 13-2016

2016

Veien til Torino Med mer enn hundre år med vårlig liv langs italienske veier er det i år nok en gang en tøff løye som venter de 198 topptrimmede syklistene. Denne gang er det Torino som skal feire mannen som i slutten av mai kan reise hjem med en rosa trøye.

TEKST OG FOTO: Vidar Petterson

FØRSTE UKE Tøft fra første tråkk

TREDJE UKE En fantastisk finaleuke Den siste uken starter med en nokså tøff etappe med to harde stigninger. Etappe 17 er for de spurterne som fortsatt henger med den siste flate etappen før de går i mål i Torino på den siste etappen som alltid er en spurtetappe. Men før de slitne rytterne kommer dit skal to av årets tøffeste etapper be- stiges. 19. og 20. etappe er brutale og her vil vi se rokkeringer i sammenlagtlisten.

hvor spurterne vil få problemer. De neste to dagene, på etappe 11 og 12 vil vi nok se spurtopp- gjør, spesielt 12. etappe er helt flat. Den 13. Etappe vil for vanlige folk fortone seg som en meget tøff kla- treetappe, og vil kunne gjøre en del ugang her også, men blir neppe av- gjørende. De fleste av de store klatrerne vil nok spare seg litt til de to neste dagene, som er tøffe. Etappe 14 er opp- og ned hele dagen med hele seks fjelloverganger, og uken avsluttes med en 10,8 km individuell klatretempo.

Nå som Vincezo Nibali har sagt han skal stille i årets Giro kan de italienske tifosi igjen få noe å juble for. I fjor var løypa litt snillere enn de foregående år, men i år ser arrangøren ut til å ha funnet en løype som ligner mer på de tid- ligere tøffe løypene. Årets ritt starter med tre etapper i Nederland som nødvendigvis er nokså flate, men hvor den be- rømte vinden kan skape problemer allerede i starten av de tre ukene.

spennende dager før vi får årets første klatringer allerede på 6. Etappe. Det blir spennende å se hvordan sammenlagt- favorittene takler de første skikkelige stig- ningene som ofte kan gi en del utslag. Etter nok et par kuperte etapper avsluttes den første uken med en 40,4 km lang tempo i Chianti. Tempoen gjennom vinmarkene er lang nok til å skape problemer for de mindre temposterke. ANDRE UKE Usedvanlig tøff uke Den andre uken starter med en kupert etappe

Første etappe er i år på en fredag. Dette fordi det er en ekstra hviledag etter de første tre etap-

pene som i år går i Nederland. Deretter

flytter rittet til Sør-Italia. Det starter ikke med en prolog, men en 9,8 km lang individuell tempo. De neste to etappene er flate, men som vanlig i Nederland kan vinde spille inn på utviklingen. På plass i Italia vender de syklene nordover med to småkuperte etapper som er skapt for bruddforsøk. Spurtere med klatre- egenskaper kan ha et par

9,8KM 190KM 189KM 191KM 233KM 165KM

210KM

169KM

40,4KM

216KM

212KM

✪✪✪✪✪ ✪✪✪✪✪

✪✪✪✪✪ ✪✪✪✪✪ ✪✪✪✪✪

✪✪✪✪✪

✪✪✪✪✪

✪✪✪✪✪

✪✪✪✪✪

✪✪✪✪✪

✪✪✪✪✪

1

2

3 4 5 6

7

8

9

10

11

46 GRUPPETTO # 13

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease