Gruppetto SYKKELSPORT 13-2016

GIRO D’ITALIA 2016

Favoritter Blir det Nibali som skaffer seg sin andre rosa trøye i år? Han har sjelden en dårlig dag og kan bli vanskelig å slå. Polske Rafal Majka har vist seg sterki år. I tillegg kommer det alltid en overraskelse - hvem blir det i år?

VINCENZO NIBALI *** Astana • 31 år • Høyde: 1.81cm • Vekt: 65 kg

MIKEL LANDA *** Team SKY • 26 år • Høyde: 1.86cm • Vekt: 71 kg

H an trenger egentlig ikke nærmere presentasjon. Han er den rytterne som gir de dår- ligste oddsene i årets Giro. Han vant Vuelta a Espana i 2010, Giroen i 2013 og Tour de France i 2014. Han har allerede kjørt bra i år og tok sammenlagtseieren i Tour of Oman. Han er en av verdens desidert beste i bakkene – ikke bare op-

pover, men også nedover. De to siste tempoetap- pene, hvor den første er kupert, mens den andre er en ren klatretempo, eller cronoscalata som det heter i Italia passer Nibali kanskje best av alle. Han blir garantert den alle kommer til å kikke på. Løfter han på rumpa i bakkene, vil garantert en fem-seks ryttere prøve å henge seg på.

H an var den store overraskelsen i fjor- årets Giro med to etap- peseire og tredjeplass sammenlagt. Han syklet da for Astana og var hjelperytter for Fabio Aru. På enkelte etapper måtte han vente på kapteinen, og baskeren så sterkere ut enn Aru. I år kommer han til Giroen som

kaptein på Sky laget og med full støtte. Hans svakeste del er absolutt tempoetapper. Litt bedre er det nok i år når det kun er én flat tempo på 9,8 km som ikke er lang nok til at han vil tape så mye til de andresammenlagt- favorittene. En rytter det blir spenn- ende å følge.

54 GRUPPETTO # 13

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease