Gruppetto SYKKELSPORT 13-2016

Meridas One-Twenty 7. 800 er i en litt annen prisklasse enn de andre syklene vi har testet i denne utgaven. Sykkeltypen og tiltenkt bruk er akkurat den samme, så hvor stor er egent- lig forskjellen mellom syklene når prisen er under halvparten? Du får One-Twenty med både 27,5” og 29” hjul, og i ulike prisklasser. Vår er relativt rimelig, men likevel levert med en bra utstyrspakke. Teknologi Meridaen har aluminiumsramme og bare der spares det mye penger. Vekten blir litt høyere, men som vi har erfart er det lite merkbar for- skjell mellom aluminium og karbon, spesielt når sykkelen er heldempet. Sykkelen har konisk styrerør for stivhet i fronten, noe som sikrer bedre styre- og bremseegenskaper. Inn- vendig kabelføring er også en fin detalj. Utstyr SRAM står for drivverket og den nye GX- gruppa har samme funksjon som XX1, litt tyngre og betydelig billigere. Bremsene er ”no- name” Shimano, men ligner på XT, både i opp- bygging og funksjon. Fox står for dempingen, og selv om de ikke har den samme teknologien som dyrere modeller, låner den mye av de samme løsningene og funksjon.

I bruk Selv om prisen er halvparten er vekten bare en liten kilo tyngre. Mye skyldes rammen og det er lite merkbart ute på stien. Umiddelbart overasker Meridaen med sin sensitivitet. Selv om demperne er av en litt billigere utgave har Fox klart å beholde mye av sensitiviteten til de dyrere utgavene. Dette gjorde mye for hel- hetsinntrykket. Sykkelen er velbalansert og god å kjøre på. Den er laget for stisykling, og trives best når det ikke er alt for bratt. Den litt brattere styrevinkelen gjør at framdemperen angriper terrenget på en litt annen måte og det gjør mye for opplevelsen på flatere stier. Drivverket fungerer veldig bra, og helt på høyde med XX1. Bremsene som er av den bil- ligere sorten hadde bra kraft og modulasjon. Erfaringsmessig takler disse bremsene varme litt dårligere enn dyrere modeller, men til den bruken som sykkelen er tilsiktet tror vi de holder i massevis. Hjulene er litt mykere enn dyrere hjul, men dette er lite merkbart på en sykkel med brede dekk og såpass mye vand- ring. Geometrien er god og en man raskt blir komfortabel på. Den svinger lett og føles rask rundt trangere svinger. Demperne kan stilles mellom tre hurtiginnstillinger, og vi kjørte mest i Trail, som er midt på treet og beregnet til ”vanlig” bruk. De settes opp med luft både

foran og bak for å tilpasse til kroppsvekt og kjørestil.

Hva skiller denne sykkelen fra andre? Den er billig. Alt er billigere ved hele sykkelen, og valget av aluminiumsramme sparer mange tusenlapper. Delene virker veldig bra, selv om alt er av den billigere sorten. Vi savner ingenting med denne sykkelen. Konklusjon En svært god sykkel, der du får veldig mye for pengene. Seriøse stisyklister som vet hva de vil ha vil nok velge dyrere sykler, nærmest av vane. De ville blitt overasket over hva de kan få. Det har blitt sånn at 28 000 kr er billig for en slik sykkel, heldigvis er det ikke sånn at man må legge 50 000 kr på bordet for å få en brukbar sykkel. Bortsett fra et litt kjedelig ut- seende og lite wow-faktor er det ingenting å sette fingeren på; trenger du egentlig noe mer?

Merida One-Twenty 7. 800 Pris 27.990,-

Gaffel

Fox Float Performance, 130mm

Bakdemper Fox Float DPS Hjul Sun Ringle Helix Girgruppe SRAM GX Bremser Shimano M615 Krank SRAM S1000 Dekk

Schwalbe Nobby Nic, 2,25

Setepinne KS Sete

Prologo

Styre Merida Styrestem Merida, karbon

Vekt

13,78 kg

# 13 GRUPPETTO 91

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease