Gruppetto SYKKELSPORT 24-2018

Sykkel- kultur

§

med ekstra tøy forsvant, høysnua tok meg på Vinstra og jeg sovnet på sykkelen midt på E6 rett uten- for Lillehammer. Da forsvant lysten på flere ritt. Ikke lenge etter syklet jeg med to venninner til Kristiansand, og det var fint. Gruppetto: Da var det slutt på ritt for en stund? Kari: Jeg har ikke syklet tur-ritt igjen før i 2017! Det ble det en pause fram til terrengsyklene dukket opp. Dukket opp mange fine aluminiumsykler, men dessverre fulgte det med en sykkeltyveribølge som gjorde det vanskelig å ha sykkel i Oslo. Jeg ble frastjålet sykler hele tiden. Jeg husker den knallgule Everest sykkelen med aluminiumsramme. Det var sykkel nummer syv. Uten- for Klingenberg kino var den låst fast i sykkelstativet på alle mulige måter, men når vi kom ut fra kinoen var hele sykkelstativet borte. Gruppetto: Hvordan kom landeveissykkelen inn i livet igjen? Kari: Årene ruslet av gårde med litt terrengsykling i marka og sykkelpendling Bjørndal-Marien- lyst-Bjørndal, men så fikk jeg lyst på landeveissykkel igjen og skaffet meg en nokså kjip og billig racer. Møtte opp på tur med Frikransen hvor vi skulle inn i Maridalen på en såkalt rolig tur. Jeg levde på gamle minner og tenkte at det skulle gå bra, men fant ganske fort ut at gamle minner var langt sterkere enn gamle muskler. Eller de som ikke var der lenger… Det ble ikke det ”racer comebacket” jeg drømte om. De andre forsvant opp Grefsenkollen for å gjøre dagen enda verre.

Heldigvis var det en hyggelig fyr med rosa sokker som forbarmet seg over meg. Gruppetto: Men det var ikke ille nok til å selge sykkelen på Politiets årlige sykkelauksjon? Kari: Nei, i NRK hadde vi etter hvert en fin sykkelgruppe med en bra trener, Ole som styrte dette på en så utrolig fin måte. Han fikk

med seg mange som absolutt trengte å røre på seg. I fjor ble det Enebakk Rundt og Nordfjordeidrittet, et fantastisk ritt på 12 mil. 2000 høydemeter i strålende vær. Gruppetto: Å slutte etter 25 år i NRKmå ha vært vanskelig, eller var det også en befrielse? Kari: Det var som en skilsmisse.

Ikke glem å se deg rundt når du sykler i nær- området. Her på tur i Follo, syd for Oslo med Trygve Indrelid. (Foto).

32 GRUPPETTO # 24

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease