Gruppetto SYKKELSPORT 24-2018

Sykkel- kultur

§

mye mas og trafikk. Vi hadde hørt og lest litt omHølen, og det hørtes spennende ut. Da havnet vi der, og i 2008 satt jeg opp mitt første komplette verk- sted. Det neste skrittet har jeg tatt nå ved å flytte litt lenger ned i veien i det gamle industrilokalet vi sitter i nå. Gruppetto: Du har hele tiden vært opptatt av mer enn å stå alene å sveise rammer? Truls: ja sykkelkultur og historikk har hele tiden opptatt meg. I fjor arrangerte jeg sammen med flere gode venner og medhjelpere ”Velofest” for tredje gang. (veldig morsomt. red. anm.). Her kan man velge å sykle en tur på landeveien, i terrenget, eller ikke sykle i det hele tatt. Mat, øl, kaffe og musikk. Min bakgrunn gjør nok at jeg iakttar miljøet og kulturen på en mer analytisk måte enn folk flest. Målet er at det skal komme kunder og sykkelinteresserte til gode.

jobben som etnolog i Telenor er det nå slutt med jobbing for Telenor. Litt skummelt å slutte i et såpass trygt og solid firma? Truls: På en måte, men det er litt enten – eller. Tanken er å få til en kombinasjon av rammebygging, litt sykkelkafé, sykkelkultur med

”Sykler heller en 12 timers tur og blir helt utslitt, enn å ligge i et felt å være stresset.”

Første helgen i juni arrangerer vi ”Velofest unmeeting.” Det er be- stemt møtested og tidspunkt og man møter opp med hva man har, og man starter hvor man vil. Første året nå møtes vi i Rakke- stad, ute i marka. Alle tar med seg det man trenger av telt, mat etc. Er du klar for lang hyggesykling er det bare å krysse av på kalenderen. Gruppetto: Etter å ha jobbet noen år med rammebygging som en hobby og bijobb ved siden av

filmfremvisning og kurs i hjul- bygging etc. Lykkes jeg med kombinasjonen kan kafévirksomheten være en hyggelig bidragsyter til husleia. En morsom ting jeg har tenkt litt på er å gjøre som Statoil og deres ”Statoilkopp.” Området heter Satura, og syklister som er forbi her kan f.eks betale 250 kroner, få et ”Satura klistre- merke” som limes på hjelmen, og gir deg kaffe gjennom hele sesongen.

Gruppetto: Går det mot mykere tider – aluminium? Truls: Jeg er veldig interessert i aluminium, Sveisingen vil være grei. Relativt enkelt og fint å jobbe med, lette rammer, og god tilgang på kvalitetsrør nå. Enkelt å ma- skinere. Mykere og mindre hardt enn stålrør, som kan være veldig harde og ikke alltid det enkleste å kutte.

Kaffestopp!

Iindustri- lokalene er verdt et besøk. Snart står det Johnsen Framworks på veggen.

Truls med en tid- ligere ramme.

42 GRUPPETTO # 24

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease