Gruppetto SYKKELSPORT 24-2018

GIRO D’ITALIA 2018

15 Tomezzo - Sappada Søndag 20.5 - 176 km - Fjell

kategoriserte stigninger i tillegg til bakken opp til mål. Det er dagen før den siste hviledagen så her vil det kjøres sterkt fra sammenlagtfavorittene. De mange bratte og tøffe utforkjøringene kan også skape dramatikk.

med Zoncolan i bena fra dagen før kan det være noen av sammenlagt- favorittene som stiller med slitne bein på denne tøffe etappen hvor det ikke er hvile noe sted.

De siste tre milene inneholder to

16 Trento - Rovereto

Tirsdag 22.5 - 34,2 km - Tempoetappe

Løypa er nokså flat, og temposterke ryttere vil ha fordeler her. Ryttere som Froome og Dumoulin er som takler begge deler. Utfordrere er blant annet ryttere som Wout Poels og Simon Yates som begge har kjørt sterkt i år.

Dagen etter en hviledag er det litt forskjellig hvordan bena fungerer. Sammenlagtfavorittene har ikke mulighet til å ta det med ro, men må gi full gass. Det kan gi store utslag på denne løypen som ikke favoriserer klat- rerne.

19 Venaria Reale - Bardonecchia Fredag 25.5 - 184 km - Fjell

Colle de Finestre, som er dagens tøffeste med 18,6 km med 9,1% prosent i snitt. De siste 9

Selv om det var en tøff klatring som avsluttet etappen dagen før, er det de to siste dagene som blir avgjørende. Det vil være noen av favorittene som har spart litt til disse to beinharde etasppene.

km går på grusvei. Når de endelig er på

toppen, er det fortsatt 71 km igjen, med både klat- ring til Sestriere og ikke minst den siste til Bardonecchia med 10%.

”Cima Coppi” (høyeste fjellovergang) får vi på

20 Susa - Cervinia

Lørdag 26.5 - 214 km - Fjelletappe

er en ren spurtetappe i Roma, er dette den siste muligheten for å hente tapt tid. Det er en spennende løyåe som gir oss kamp om den rosa trøya helt til siste slutt..

Finalen i årets Giro er brutal med over 4.000 høydemeter på de siste 85 kilometerne. Rytterne har tre tøffe klatringer på nesten 20 km hver. Her vil vi helt sikkert få angrep fra noen av sammenlagtryterne. Siden den siste etappen

# 24 GRUPPETTO 53

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease