Gruppetto SYKKELSPORT 24-2018

TEST CANYON

CanyonUltimate CF SLDisc 8.0Aero

C anyon er et av sykkelmerkene som har vokst hurtigst de siste årene. Er det mer enn de gode prisene som frister stadig flere syklister over på merket? Vi har tidligere syklet på andre modeller og likt dem. Det var derfor hyggelig å oppleve at denne i det midtre prissjiktet lever opp til forventningene. Ultimate kan med rette kalles Canyons allroundsykkel. Mens Aeroad er Canyons aeromodell, er Ultimate laget for å være lett, stiv og samtidig mer komfortabel.

vibrasjon fra veien, mye bedre enn hva et tradisjonelt styre og stem som regel klarer. Mavic-hjulene, som kombinert med 25 mm brede dekk er svært bra. De er stive, komfortable, bremser godt og kom- plimenterer resten av sykkelen veldig bra. SL rammen har mindre aggresiv sittestil- ling enn SLX modellene. Det vil for de fleste bety en riktigere og mer behagelig sittestilling. Den er en kombinasjon mellom en aero- ramme og en mer tradisjonell ramme.

Ultimate har i tillegg til å være god i klat- ringer, også gode aerodynamiske egen- skaper. Rammen har etter hvert fått en mer aerodynamisk form på rørene og cockpiten er den samme som vi finner på Aeroad. Setepinneklemma er plassert lenger ned, noe som tillater mer flex i setepinnen og dermed økt komfort. På Tur Ut på veien og det er enkelt å føle seg hjemme på ”Ultimaten.” Det første man merker er at sykkelen føles behagelig. Aerocockpiten bidrar til å fjerne mye av

64 GRUPPETTO # 24

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease