Gruppetto SYKKELSPORT 6-2015

06

PROLOG

Anleggsambisjon til 273 mill får bred støtte i NCF-styre

Tett på Velodrømmen

– nærmere enn noen sinne

TEKST Eirik Arnesen FOTO Andreas Askildsen/SolaBladet

1 . Gratulerer med at NCF uttrykket full og samlet støtte til Velodrom- prosjektet. Hva var din første reaksjon ? Stor glede og lettelse. Dette er den største gaven norsk sykkelsport noen gang har vært i posisjon til å få. Prosjektet koster ikke norsk sykkelsport en krone og bygge. Heller ikke en krone å drifte og kan ikke gå konkurs da det eies av 4 kommuner. 2. Går alt etter planen, kan det bli byggestart i 2016. Hvilken betyd- ning vil en velodrom med internasjonale mål ha for utvikling av sykkel i distriktet? Det vil selvsagt bety alt for banesporten og utviklingen av den. I til- legg vil alle syklister i de øvrige grener får en flott arena til å kjøre kvalitetstrening. 3. Hva er det sterkeste sykkelminne fra 2014? Når Alexander Kristoff vinner Milano – San Remo og når Bystrøm kommer alene til mål i VM og lagkompisene følger på med 3. og 5. plass. Det sitter også i minne når Thor Hushovd på siste etappe i Artic Race på en måte overleverer «stafettpinnen» til Alexander Kristoff. 4. Din beste sykkelopplevelse – på egen dekk? Når jeg som 14 åring ble beste Rogalending i Guttelandsrittet for 14-15 åringer i 1968. Da overrasket jeg meg selv og alle andre. 5. Hva er det med sykkel som er så fascinerende? For meg er det den totale pakken med fart og spenning, taktikken, treningsmetoder, det mekaniske og alle de ulike grenene og de ulike øvelsene. 6. Hva er viktig for å fortsatt utvikle norsk sykkelsport? Klubbutvikling med utdannelse av ledere, trenere, arrangører og kommissærer. I tillegg er det viktig at klubbene tenker anlegg / nærmiljøanlegg, og at vi på sikt blir flinkere til å samarbeide på tvers av klubbgrensene. 7. Hvem er tidenes beste syklist, og hvorfor? Thor Hushovd – fordi han vant mye i en svært belastet tid for sykkelsporten. Alexander Kristoff passerer snart Thor hvis han fortsetter som i 2014. Knut Knudsen var stor i det han brøt en barriere som alle etter ham har hatt stor glede av. 8. Noen du helst ikke skulle sett i feltet? Det er mange – i tillegg er det noen ledere som skulle vært borte fra sporten formange år siden. Jeg syns ikkemyeomat dopingtatte syklister skal få fortsette å berike seg på sykkelsporten etter mange år med juks.

Navn: Stilling:

Tor Helge Skretting

Leder og ildsjel i Sola CK, og for velodromprosjektet Sola Arena

Alder: 17 februar 1954 Bakgrunn: Logistikk-utdannet Sivilstatus: Gift med Olga Barn:

To døtre, Monica og Tone, to svigersønner og 6 barnebarn

Aktuell: Et enstemmig styre i NCF støtter velodromprosjektet til Sola CK, og omliggende klubber. Sola Arena skal etter planen bli en internasjonal konkurransearena. Tor Helge Skretting er mannen som av mange får æren for at prosjektet forhåpentligvis blir en realitet. Skretting har i en årrekke vært svært sentral for utviklingen av sykkelmiljøet i Sola og Rogaland.

9. Hva er tidenes største norske sykkelbragd? Alexander Kristoff`s seier i Milano – San Remo.

10. Når du selv trener – terreng, landevei, hybrid eller el-sykkel, og hvor mye? Trener altfor lite – liker meg best på landeveien. Når jeg er igang blir det 30 km (t/r ) til og fra jobb. Ser frem til våren for å kunne sykle sammen med fruen som fikk El-sykkel i fjor. 11. Hva gleder du deg mest til i 2015-sesongen, og hvorfor? Prosessenmed Sola Arena, følge klubbens flaggskip Gunn-Rita, turen til VM i USA og Sola CK`s 25 års jubileum.

18 GRUPPETTO # 6

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease