Gruppetto SYKKELSPORT 6-2015

Mads Kaggestad Èn i mengden – medmeninger

TEKST OG FOTO: Vidar Petterson

Fullsatt stadion, jublende mennesker, det går mot slutten, målvakten gjør sin tiende stjerneredning. De siste sekundene, et langt utspark, spissen som har vært usynlig i 90 minutter får ballen og skårer. Dommeren blåser, det er slutt. Målhelten løftes ut av arenaen til blinkende blitser. Om noen timer kan helten innta morgenkaffen til fete hysteriske overskrifter. Han som egentlig vant kampen rusler som sistemann av gresset, umerkelig, med hanskene i hendene – hjelperytteren.

Fra amatørtoppen i Athletic Club de Boulogne-Billancourt (A.C.B.B.) til profesjonell hjelper* Gruppetto: Trodde du profflivet skulle starte etter den fine 2001 sesongen i Frankrike? Mads: Vi var i kontakt med Credit Agricole, men det ble ingen avtale det året. Ny sesong var allerede på gang og jeg var den eneste av oss som hadde vært nede og kjørt året før som skulle nedover igjen i 2002. Gruppetto: Hvorfor ble det ikke Frankriketur i 2002? Mads: Det var meningene, men en telefon fra Birger Hungerholdt forandret de planene. Han hadde planer om å starte det første semi-profesjonelle laget i Norge. Team Krone hørtes spennende ut med mange ryttere jeg kjente fra før. Gab- riel Rasch var en av dem, og han hadde jeg trent med fra jeg var 12 år.

Lojalitet, dedikasjon, galskap, lett naivitet, offervilje, ingen smerteterskel, treningsvilje. Er du usikker på om du mangler noe av dette er det ikke en framtid som profe- sjonell sykkelrytter du skal satse på. Som hjelperytter kan du i tillegg plusse på et par ting til – uselviskhet og mental styrke. Når det gjelder Mads Kaggestad er det ingen problemer med å krysse av for samtlige av disse egenskapene. Mange ”synser” og vil gjerne mene mye om sykling. Mads har også meninger om sykling, meninger som er basert på egen erfaring og kunnskap. Meninger som ikke snus etter vinden. Enkelte onde, misunnelige tunger mener at Mads kom lett til det siden han var sønn av faren sin – Johan Kaggestad. Navnet på foreldrene dine har ikke rare betydningen når asfalt er det du ser mest av du dag etter dag, time etter time, i all slags vær i flere år. Sykling er en sport uten snarveier – lovlige snarveier.

20 GRUPPETTO # 6

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease