Gruppetto SYKKELSPORT 6-2015

QATAR - DAMER

E milie Moberg som sykler for andre gang og Miriam Bjørnsrud som debuterte i Qatar i år stiller velvillig opp til en liten snakk på hotellet etter rittet. Emilie advarte om at ”det sier pang fra start og det er full fart helt til mål.” Det ble ikke helt sånn på første etappe i år, mye på grunn av vinden som ikke var så sterk som vanlig. Det gjaldt riktig nok bare første etappe. Det er et morsomt sted å være. Vi blir godt mottatt, og hotellet er vel det beste vi bor på i løpet av sesongen. Vi blir for en gang skyld behandlet på samme måte som guttene. Noe som absolutt ikke er vanlig. Vi savner litt mer likebehandling og opp- merksomhet selv om vi forstår at ap- paratet rundt herreproffene er større. Da er det ekstra gøy med den gode behand- lingen vi får her.

Hardt ritt Dette er kanskje årets hardeste ritt. Ikke bare på grunn av høyt tempo, men vinden her er verre enn de tøffe bakkene vi ofte kjører i Europa. I tillegg kommer vi norske rett fra vintertrening med pigg- dekk og kulde, og er ikke helt forberedt på tempoet. Mange av de vi møter har kjørt på bane i vinter og har større fart i kroppen. Det er ikke bare vi som føler på det, også de beste, de som havner på podiet sier det samme. Det er en bra forberedelse til VM i 2016 som skal gå her. Vi kjører mange ritt i Belgia og Nederland hvor det også er mye vind, men det er stor forskjell på sidevind i Nederland og her. Det føles som noe helt annet når du ligger og kjører vifte hele dagen. Det er posisjonskamp rundt hver sving for å skaffe seg en plass i vifta. Faller du ut av vifta forsvinner fort feltet.

Ingen har flere proffseiere enn Eddy Merckx. Han har i flere år ivret for at sykkelsporten skal spres til nye om- råder i verden.

det å kjøre opp til fronten var håpløst. Vi kjørte for Lauren og hun fikk en sjette- plass som best. Vi er ikke helt fornøyd, men vi har fått en skikkelig trening, og en fin start før det braker løs med de mel- lomeuropeiske rittene. Kirsten Wild har dominert de siste årene, men i år var det britiske Lizzie Armistead som fikk med seg gulltrøya hjem. G

Vi fikk prøve det på en av etappene hvor de fleste av oss ble hindret av en velt, og

38 GRUPPETTO # 6

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease