Gruppetto SYKKELSPORT 6-2015

KAGGESTAD

et begrenset antall ritt som for- beredelse. I hvert fall et begrenset antall ritt der det kjøres for fullt. I dag er det ikke rom for en Eddy Merkcx, som kjørte for fullt hele sesongen og hentet seire i bøtte- vis, enten rittene var store eller små. Kannibalen ble jo også hans navn. Det er helt annen grunn- leggende forståelse for at res- sursene må foredles nennsomt for å lykkes når det virkelig gjelder.

midable med to Tour de France-seire ++++. Glem ikke at Sky er toppen av pyramiden i British Cycling, som i de to siste olympiske sommerleker har hentet hjem 16 olympiske gullmedaljer! Høyt kunnskapsnivå Lagene har nok forskjellig måte å bygge opp sesongen, men trenings- prinsippene er generelt like. Uansett lag benytter de beste etap- perytterne seg av omfattende høydetrening. De aller fleste lagene har fagpersoner med universitets- og forskningsbakgrunn. Fransk sykling tok et langt steg sist år, et resultat av kunnskapen som er vokst fram ved sentrale idrettshøyskoler der utvikling av sykkelsporten er spisset. Det er, generelt, en helt annen forståelse for at toppform på ønsket tidspunkt er en funksjon av systematisk oppbygd trening med

Alexander Kristoff med en fantastisk sesongstart og tre etappeseiere i Tour of Qatar. Her med den gullfargede ledertrøya etter 2. etappe.

78 GRUPPETTO # 6

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease