Gruppetto SYKKELSPORT 6-2015

STYRKEPRØVEN - NYTT 2015

NORGES BEST KJENTE TURRITT MED STORE FORBEDRINGER I ÅR STYRKEPRØVE FOR ALLE

UOFFISIELT NM LANG DISTANSE

FELLESTARTER; MENN FRA TRONDHEIMOG KVINNER FRA DOMBÅS Tilbake til 1967 hvor det var 121 deltagere. Det ble arrangert som en fellesstart hvor ”førs- temann” i mål i Oslo ble vinneren. Alt var ikke bedre før, men at akkurat fellesstart på 540 km er spennende. Blir det brudd, hva med utlendingene? Været spiller selvfølgelig en ekstra stor rolle i fellestarten, ikke lett å gå i brudd i motvind. Det er allerede påmeldt spennende utenlandske navn. Fellesstarten er åpen for alle, men be- grenset til 200 deltakere i herreklassen og 100 i dameklassen. Vi arrangerer dette som et aktivt ritt, noe som betyr MC kortesje og lukkede veier i fartsret- ningen. Det blir også “live TV”-dekning.

Spennende lagtempo for klubblag i årets ritt. Rettere sagt NM i lagtempo lang distanse. Her er det kun klubblag som kan stille opp. Tilbudet er ment til klubber og utøvere som liker stor fart og konkurranseformen lagtempo. For 2015 blir rittet uoffisielt. Vi regner med at vi får et offisielt NM i 2016. Her er det tillatt med tempohjelm og drakt, men det må være “vanlig” racersykkel. Det blir tillatt med maksimalt 20 ryttere på hvert lag. Tiden blir tatt på ellevte mann, eller kvinne i mål. Det må ikke være 20 på hvert lag, men det må minimum være elleve. Vinnterøyer til det raskeste laget.

Både i dame- og herreklassen vil premiene være 50.000,- til 1.plass, 25.000,- til 2.plass og 12.500,- til tredje.

FØLGEBILER

Mange stiller opp med slitte dekk, dårlig vedlikeholdt sykkel og uten slanger etc. Det er ofte de som skriker høyest om følgebiler.

For at det skal bli gitt tillatelse til å arrangere turritt må man ha tillatelse fra Statens Vegvesen og Politiet. Som Arnljot Mehl sa “det er fint å få bort de farlige følgebilene.” Han har syklet Styrkeprøven fra Trondheim 37 ganger og har sett nok av hasardiøse forbikjøringer og nesten-ulykker. Faktisk er det halvparten av de som er med som synes det er best uten følgebiler. Styrkeprøven stiller med 16 biler med teknisk service i tillegg til service på matstasjonene.

STYRKEPRØVEN

# 6 GRUPPETTO 83

Made with FlippingBook. PDF to flipbook with ease