PURE Getting Started Tests - NL

PURE ESSENTIËLE OLIËN VOLDOEN DE STRENGSTE TESTS GC-MS TESTING: (Gaschromatografie - massaspectrometrie) Controleert de zuiverheid en kracht van de olie t.o.v. duizenden verbindingen. CHIRALITEIT TESTEN: Garandeert dat er geen synthetische elementen aanwezig zijn.

TESTEN OP ZWARE METALEN/PESTICIDEN/HERBICIDEN: Garandeert dat alle PURE etherische oliën vrij zijn van zware metalen, pesticiden en herbiciden. OPTISCHE ROTATIE: Meet de moleculaire structuur van de olie om te bevestigen dat er geen synthetische verbindingen zijn. TESTEN VAN RELATIEVE DICHTHEID: Meet hoe zwaar (dicht) de olie is vergeleken met water. VLAMPUNT TESTEN: Meet de brandbare “vlampunt” temperatuur van de etherische olie.

ORGANOLEPTISCH TESTEN: Deskundige distilleerders evalueren de geur, de kleur en de consistentie van elke olie voordat er andere tests worden uitgevoerd. REFRACTIEF INDEX TESTEN: Meet de dichtheid van de olie met behulp van een geconcentreerde lichtstraal. Dit verifieert de kracht van de olie. BACTERIOLOGISCH TESTEN: Zorgt ervoor dat oliën geen sporen van micro- organismen bevatten, zoals schimmels, bacteriën, ziekteverwekkers of kiemen. ISOTOPISCHE ANALYSE: Analyseert olie tot op atomair niveau om vast te stellen welke isotopen aanwezig zijn in een essentiële olie en in welke hoeveelheden; dit is een andere methode om de kracht en kwaliteit van de olie drievoudig te controleren.

Bij afwezigheid van een centraal certificering orgaan richten wij ons tot de International Organization for Standardization (ISO) en de Association Française de Normalisation (AFNOR) voor gerenommeerde kwaliteitspecificaties die voor vele essentiële oliën beschikbaar zijn. Als er geen standaard van ISO of AFNOR beschikbaar is, vergelijken we onze oliën met historische testgegevens van experts op het gebied van essentiële oliën om te garanderen dat PURE Essentiële Oliën altijd de hoogste zuiverheid en kwaliteit op de markt bieden.

Made with FlippingBook Ebook Creator