Greenity 82

C O L UMN

Reizen in de tijd

Leo van Leeuwen- directeur l.v.leeuwen@cnb.nl

18 december 2020  Sneller gaan dan het licht’ blijft nu beperkt tot mooie spreekwoorden en gezegden. Reizen in de tijd zal minder ver gaan, maar met je gedachten de vrije loop laten gaan, creativiteit en een gezonde dosis verbeel- dingskracht, kun je een eind komen. Bent u er nog? Dan maak ik even een grote stap voorwaarts in het boek waarin Haw- king stelt dat als je je sneller kan verplaat- sen dan het licht, je naar de toekomst kan reizen én ook weer terug. Dat zou machtig mooi zijn, reizen naar de toekomst om bij- voorbeeld te weten hoe we corona de baas zijn geworden, de klimaatverandering te lijf zijn gegaan en natuurlijk volledig duur- zaam bloembollen telen. En dan met die kennis weer terug naar vandaag en aan de slag. Het jaar 2020 waarin Corona domineerde, heeft niet alleen maar nadelen. Er komt tijd vrij die je aan andere dingen kunt besteden. Voor sommigen betekent dat lekker veel Netflixen, maar aangezien ik een account ontbeer, is het wat meer lezen geworden. Zo heb ik recent het boek  A briefer histo- ry of time’ van Stephen Hawking gelezen, u vast wel bekend als de aan zijn rolstoel gekluisterde topwetenschapper die commu- niceert via een spraakcomputer. Ik moet u bekennen, het was best een moei- lijk boek over de relativiteitstheorie, de oer- knal, het uitdijende heelal, zwarte gaten, kwantummechanica, wormgaten en reizen in de tijd. Relativiteit kon ik nog volgen met het voorbeeld van een tennisbal die met 10 km per uur door een trein rolt die 100 km per uur gaat en je staat op het perron, dan gaat die bal 110 km per uur, of 90, net wel- ke kant de bal op rolt. Hoe hard die tennis- bal gaat, is dus relatief.

Traditiegetrouw ontvangen onze klan- ten tijdens de CNB Bloem- en relatie- dagen onze kalender. Het zal niemand ontgaan zijn dat de editie in 2021 niet doorgaat. Maar een kalender hebben we uiteraard wel gemaakt! Dus let op de brievenbus, want hij kan ieder moment op de deurmat vallen.

Onze kalender komt eraan!

Nieuwe materialenveilingen

bollenbedrijf J. Burger uit Rutten medio april een goede inventaris van machines en materialen. Binnenkort komt ook de omvangrijke inventaris van Firma van Eeden bloem- bollen uit Noordwijkerhout online. Kijk op onze website voor meer infor- matie en de details.

De agenda met materialenveilingen wordt steeds voller. Het jaar 2021 star- ten wij met diverse veilingen. Vanaf 5 januari veilen we de volledige inven- taris van Kopak-Inpak B.V., met onder andere twee inpakautomaten, fust en diverse andere machines en materia- len. Daarnaast veilen we voor bloem-

18 december 2020

18 december 202018 december 2020

Made with FlippingBook - Online catalogs