Greenity 82

‘Het rendement van de tent staat op één’

Bas van der Velden weet hoe het is om in een familiebedrijf te werken. Alleen werkt hij nu niet voor zijn eigen familie, maar voor de familie Kapiteijn. Hij is zichtbaar enthousiast en gaat zich onder andere bezighouden met de vraag: hoe krijg je een bedrijf van 94 jaar oud de komende 20 jaar in?

Bas van der Velden DIRECTEUR KAPITEYN BV

Bas van der Velden (44 jaar) is sinds 13 juli 2020 directeur van familiebedrijf Kapiteyn bv. In 1926 is het bedrijf opgericht en de Kapiteyn Group bestaat vandaag de dag uit Kapiteyn Breeding bv (veredeling nieuwe bol- en knolge- wassen), Kapiteyn Horticulture bv (teelt van bol- en knolgewassen), Kapiteyn Captain Calla bv (gespecialiseerd handelsbedrijf in Zantedeschia) en Kapi- teyn bv (handel en export van bloembollen). Van der Velden is geboren en getogen in Limmen en woont hier nog steeds. Hij heeft jaren gewerkt in het eigen familiebedrijf Blumex in Limmen. Dit bloemenhandelsbedrijf exporteer- de bloemen naar vijftig landen en importeerde bloemen uit twintig landen. Ook heeft hij leiding gegeven aan het familiebedrijf dat in 2006 is verkocht. Daarna was Van der Velden tot 2016 directeur bij BSI Bomenservice. In deze periode was hij tevens algemeen bestuurslid bij stichting Groenkeur en bran- chevereniging VHG (voor hoveniers, groenvoorzieners en boomspecialisten). Vervolgens was hij directeur bij Sensoterra tot hij dit jaar naar Kapiteyn ging.

Tekst: Lilian Braakman | Fotografie: René Faas

Drie generaties stond een Kapiteijn aan het roer van Kapi- teyn bv. De vierde generatie is ook al werkzaam binnen het bedrijf. Toch is ervoor gekozen om u als niet-Kapiteijn aan te stellen als directeur. Waarom? “Nu de vierde generatie de leiding geven was te snel. Zij moeten nog meer ervaringen opdoen. Daar wordt de tijd voor genomen. Het bedrijf bestaat al 94 jaar en dat is niet voor niets. Dat bereik je door vooruitzien. Daarom heeft Kapiteyn een bedrijf ingehuurd om te zoeken naar een direc- teur voor Kapiteyn bv en zo kwamen ze bij mij. Ik groei erin en Jan (Kapiteijn, directeur, red.) groeit eruit. Voor mij is het leuk dat ik via een omweg weer bij een familiebedrijf mag werken. De sfeer in een familiebedrijf is heel anders. Het is echt een leuke uitdaging.” Hoe maakt u als nieuwe directeur tijdens deze corona- periode kennis met klanten? “Dat gaat online via de iPad. Ik heb wel twaalf verschillende meeting apps, zoals Zoom, Teams en Skype. Mijn introductie bij klanten was met Jan, nu hangt het ervan af wat er speelt wie er eventueel bij zit. Elk seizoen ontmoet ik nieuwe klanten. Wel mis ik de beurzen. Dat zijn makkelijke ont- moetingsplaatsen en deze zijn ook leuk. Kapiteyn is op dit moment gesloten voor mensen van buitenaf. Dus ik ontmoet Nederlandse klanten online.” Hoe houdt u zich staande in zo’n familiebedrijf? “Ik zeg tegen hen en mezelf: ‘het rendement van de tent staat op één’. Dat gaat voor het familiebelang. Ik moet kijken wat het beste is voor Kapiteyn bv. Als de familie iets anders wil, moet ze goed uitleggen waarom het anders moet. Uiteindelijk lopen de belangen vrijwel altijd parallel. Mijn rol als directeur is weten wat er speelt, hoe het bedrijf werkt,

weten wat we doen en het bedrijf leiden door de huidige pro- blematiek. Het is mijn verantwoordelijkheid om voorbereid te zijn op problemen zoals Brexit en corona. Dat kan com- plex zijn, maar we hebben een sterk team. Ik moet ervoor zorgen dat iedereen binnen het team kan doen waar hij of zij goed in is. Ik hou me niet bezig met de details zoals welke foto op verpakkingsmateriaal moet. Mijn taak is ervoor zor- gen dat de machine Kapiteyn met zijn mensen draait.” Kapiteyn heeft traditiegetrouw een sterke handel op het Verenigd Koninkrijk. Hoe kijken jullie naar de Brexit? “De Brexit is op dit moment een vraagteken. We bereiden ons op alle scenario’s voor. Daarvoor hebben we een Brexit- team binnen het bedrijf opgezet. Er is nog veel onduidelijk omtrent de douane en keuringen. In het kort komt het erop neer dat Engelse klanten straks direct bij ons kunnen inkopen. Dan worden ze dus importeur. We hebben ook een een Engelse bv. Daar kunnen klanten lokaal inkopen. Voor ons staat de klant ontzorgen centraal tot zover ze wensen. Pas na 1 januari weten we wat voor effect de Brexit heeft. Nu merken we nog geen verschuivingen in verkoopcijfers.”

18 december 2020

7

18 december 2020

Made with FlippingBook - Online catalogs