Evegrøften, og det forventes også, at der opnås tilsagn på Bjørnebækken. I givet fald vil realiseringen ske over de næste år.
På fosforvådområdet Vetterslev er der søgt om forundersøgelse. Projektet laves i samarbejde med Ringsted Kommune, som er projektejer.
Spildevand På spildevandsområdet er indsatserne indarbejdet i spildevandsplanen – se denne. Dog er kravet i vandplanerne ikke opfyldt på den spredte bebyggelse for 1. planperiode, dvs. inden udgangen af 2015. Vandplanerne kræver forbedret rensning på 1612 ejendomme, og spildevandsplanen opererer med ca. 800 ejendomme. Ifølge spildevandsplanen får omkring 3500 ejendomme forbedret rensning af spildevandet i 2022. Prioriteringen af, hvilke ejendomme der skal have forbedret rensning, følger vandplanens retningslinier. For de regnbetingede udløb kræver vandplanen indsats på 13 udløb, heraf kræves 2/5 af indsatsen udført i 1. planperiode. Der er lavet indsats på udløb svarende til kravene i 1. planperiode, men kravet i 2. planperiode er ikke opfyldt med spildevandsplanen. Der skal derfor senere udarbejdes tillæg. Grundvand Vandhandleplanen beskriver også indsatser på grundvandsområdet. Der er ikke krav om særlige indsatser i 1. planperiode, men da en stor del af grundvandsmagasinerne ikke opfylder miljømålet, bl.a. på grund af overudnyttelse af magasinerne, vil kommunen via sin almindelige administration og meddelelse af vandindvindingstilladelser søge at nå målet. Involvering I planlægningsfasen har kommunen sendt en direkte invitation til de berørte lodsejere om åbent hus om vandløbsindsatserne. Der mødte ca. 70 op, hvilket svarer til halvdelen af de berørte. Der var en god dialog på møderne.
Vandhandleplanen har desuden været diskuteret med Naturrådet den 22. februar 2012 og den 30. maj 2012.
Landbrugsorganisationerne har også været inddraget i planprocessen, både politisk og på embedsmandsniveau igennem vandoplandsstyregrupperne. Det er primært lodsejerinvolvering, der har været diskuteret.
Planen udsendes i høring fra den 8. juni til den 31. august 2012. Herefter skal høringssvarene indarbejdes i planen, og denne skal endeligt vedtages i december 2012.
I høringsperioden vil lodsejere og andre interessenter kunne komme med deres høringssvar på flere måder. Dels via almindelig post, via funktionspostkasse og via et høringsværktøj på hjemmesiden (a la grøn plan). Forvaltningen har således forsøgt at gøre det let for folk at kommentere på planen.
Det er aftalt med landbrugsorganisationerne, at de inviterer til møder i høringsperioden. Her vil forvaltningens medarbejdere stille op for at besvare spørgsmål fra lodsejere.
Økonomi Forvaltningen kender fortsat ikke den administrative og økonomiske ramme for vandløbs- og søindsatsen. Det forventes, at det bliver efter samme model som med vådområderne.
Byrådet 26.06.2012
265
Made with FlippingBook - Online magazine maker