Arkil CSR-rapport 2024

CASE FRA HJEMMEPLEJEN TIL BYGGE- OG ANLÆGSBRANCHEN

I 2023 tog 37-årige Natasja et modigt skridt, da hun skifte- de karriere fra hjemmeplejen til bygge- og anlægsbranchen som specialarbejder hos Arkil. Hjemme er hun mor til tre, men på arbejdet styrer hun de store gravemaskiner og dum- pere. Inspireret af sin kæreste, som også arbejder i bran- chen, valgte hun at træde ind i en traditionelt mandsdomi- neret verden. Natasja er blevet et forbillede for kvinder, der overvejer en lignende vej. For Natasja har det været en lærerig og positiv oplevelse at arbejde i et miljø, hvor kollegerne har taget godt imod hende. Hun er ikke bange for at spørge om hjælp, når opgaver kræ- ver ekstra viden, og hun siger fra, hvis tonen bliver for hård. Hendes tilgang har styrket samarbejdet blandt kollegerne og bidraget til en mere inkluderende og respektfuld kultur. Natasja håber, at hendes erfaring kan inspirere flere kvinder til at tage springet ind i byggebranchen. Det er også derfor, at Natasja er en del af DI Byggeris Diversitetskalender, der i februar måned fremhæver hendes historie som et eksempel på, hvordan kvinder kan trives og lykkes i en traditionelt mandsdomineret branche. Kalende- ren sætter fokus på diversitet i bygge- og anlægsbranchen og understøtter budskabet om, at alle talenter skal i spil. Natasja er også en kvinde med store ambitioner. Hun plan- lægger at starte på anlægsstruktøruddannelsen og drøm- mer om en dag at blive formand i Arkil. Hun ser det som sin mission at fremme trivsel og sikkerhed for alle ansatte og ønsker at være med til at skabe en arbejdsplads, hvor alle kan udvikle sig. Arkil har som mål at fremme mangfoldighed og køns­ balance i byggebranchen, hvor kvinder stadig er under- repræsenteret. Ved at støtte medarbejdere som Natasja

viser virksomheden, at de aktivt arbejder for at bryde med traditionelle kønsroller. Natasja selv mener, at det vigtigste er at have modet til at prøve noget nyt: ”Hvis man bare ta- ger springet, kan man klare det lige så godt som mændene – og måske endda bedre på nogle områder,” siger hun med et smil.

”Hvis man bare tager springet, kan man klare det lige så godt som mændene – og måske endda bedre på nogle områder.”

Natasja Petersen, specialarbejder

Historier som Natasjas er et bevis på, at barriererne kan brydes, og at kvinder kan trives og lykkes i branchen. Med sin beslutsomhed og dedikation viser hun, at kvinder kan klare opgaverne i bygge- og anlægsbranchen på lige fod med deres mandlige kolleger. Hendes rejse er en inspiration for både nuværende og kommende generationer af kvinder i branchen.

CSR-RAPPORT 2024 30

Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online