CASE ERFARING GÅR ALDRIG AF MODE
Medarbejdere, der har lysten og energien til at bidrage, også efter pensionsalderen, er uvurderlig ressource, som fortjener anerken- delse. En af dem er Erling Jeppesen på 68. Erling startede sin karriere i bygge- og anlægsbranchen som 14- årig og blev formand allerede som 20-årig. Siden 2015 har han været en del af Arkil, hvor han fortsat er aktiv, nu på en seniorord- ning med 30 timer om ugen. Han kunne have valgt pensionisttil- værelsen som 67-årig, men valgte at fortsætte – og det er der en god grund til. ”Jeg har det godt her. Jeg har en god dialog med ledelsen, som også gerne vil have, at jeg bliver,” fortæller han. Erfaring og sådan et engagement er en uvurderlig ressource – ikke bare for Erling, men også for hans kolleger og for Arkil.
”Det der med at få noget til at lykkes, noget svært – det er fedt,” siger han med et smil. En af de ting, der driver Erling, er lysten til at dele sin viden med andre. Gennem årene har han lært meget fra kolleger og samar- bejdspartnere på utallige projekter – og nu giver han gerne sin erfaring videre til de yngre generationer. ”Jeg har lært så meget af så mange forskellige mennesker på så mange forskellige projekter i hele verden. Og det vil jeg gerne give videre. Selvom jeg er gammel,” griner han. Hvor længe Erling bliver ved, tør han ikke spå om. Men han har en klar plan: ”Så længe min krop kan, så vil jeg.”
CASE 27-ÅRIGE MARY DRØMMER STORT I ARKIL
På Hobrovej i Randers møder vi Mary, en maskinførerlærling hos Arkil. Hun har tilbragt de sidste to år med at udleve sin drøm om at mestre gravemaskiner. Før hun tog springet og hoppede op i førerhuset i en af Arkils maskiner, havde Mary prøvet lidt af hvert. Hun har tidligere arbejdet som pedel og murer, men først da hun satte sig bag rattet i en gravemaskine, faldt brikkerne på plads. ”Jeg blev bare helt vild med det,” fortæller Mary, mens hun demon- strerer sin nuværende maskine, en 2-tons Takeuchi gravemaskine. For Mary handler det også om at bryde normerne i byggebranchen og udfordre de stereotype forestillinger om, hvem der kan arbejde i maskiner og på byggepladser.
”Det er fedt at være med til at vise, at kvinder også hører hjemme herude,” siger hun med et smil. Mary ser sig selv som et forbillede for andre kvinder, der overvejer en karriere i branchen, og hun håber, at hendes historie kan inspi- rere flere til at tage springet. Hun mener, at andre kvinder ikke skal holde sig tilbage. Hun håber, at hendes historie kan inspirere andre kvinder til at tage springet og find deres passion. Nu er hun lærling, men til sommer bliver Mary færdig. Og derfra er drømmen klar. Ud med den nuværende 2-tons gravemaskine - drømmen er en større CAT gravemaskine.
CSR-RAPPORT 2024 31
Made with FlippingBook - professional solution for displaying marketing and sales documents online