Lønbudgettet tager udgangspunkt i en årlig gennemsnitsløn inklusiv pensionsdel for en fuldtidsansat lærer på 385.875 kr.
Skolerne har selvforvaltningsaftaler og lønsumsstyring. Inden for selvforvaltningens økonomiske ramme beslutter skolen antallet af medarbejdere. Eleverne sikres de af Byrådet vedtagne antal undervisningstimer. Tildelingsmodel Tildeling af resurser i skoleåret 2007/08 sker efter en model, der er baseret på antallet af klasser kombineret med en faktor pr. elev til praktisk-pædagogisk holddannelse, som det fremgår af forslagets punkt 3.
Modellen for resursetildeling tager udgangspunkt i Undervisningsministeriets vejledende timetal og 24 lektioner pr. uge i 0. – 3. klasse samt timer til holddannelse.
Tildelingsmodellen sikrer overensstemmelse mellem undervisningstiden og målene med undervisningen jf. Fælles Mål og ministeriets vejledende timetal. Endvidere er denne tildelingsmodel valgt med henblik på at sikre de små skoler. Modellen svarer til 100 % af budgetrammen til normalundervisning. Der vil ske en omfordeling af lærertid fra andre opgaver til undervisning samt en omfordeling af stillinger mellem sammenlægningskommunerne. Elevernes timetal Af forslagets punkt 3 fremgår timetal på de enkelte klassetrin i Næstved Kommune sammenlignet med Undervisningsministeriets vejledende timetal. Forslaget indebærer, at det samlede timetal i indskolingen er 15 timer under ministeriets vejledende timetal og 15 timer over det vejledende timetal på mellemtrinnet, således at ministeriets vejledende timetal over hele skoleforløbet opfyldes. Skolebestyrelsen kan fastsætte principper for den enkelte skoles timefordelingsplan. Den enkelte skole skal sikre, at Undervisningsministeriets minimumstimetal for de enkelte fag opfyldes, og at det samlede vejledende timetal sikres set over hele skoleforløbet. Det betyder, at den enkelte skole har et vist råderum i forhold til placering af timerne på fagene, men er bundet af, at det samlede vejledende timetal over hele skoleforløbet skal udmøntes. Den enkelte skoles udmøntning af det vejledende timetal skal fremgå af kvalitetsrapporten. Udviklings- og driftsmål Af forslagets punkt 4 fremgår det, hvilke fælles indsatsområder skolerne forventes at arbejde med i skoleåret 2007/08. I denne forbindelse er sikker drift af skolerne i forbindelse med harmoniseringen prioriteret højt. Forvaltningen oplæg til beskrivelse af udviklings- og driftsmål samt succeskriterier er vedlagt som bilag. Oprettelse af klasser Som udgangspunkt videreføres bestående klasser. Forslagets punkt 6 indeholder retningslinier for oprettelse af klasser i skoleåret 2007/08. Med hensyn til den konkrete oprettelse af børnehaveklasser i skoleåret 2007/08, har det vist sig, at der ved tre af kommunens små skoler oprettes børnehaveklasser med færre elever end retningslinierne foreskriver. Det sker som følge af, at eleverne har ret til optagelse på egen distriktsskole, når der som her er tale om selvstændige skoler med tilhørende skoledistrikter. Det forventes, at en kommende debat om skolestruktur kan medføre ændringer i forhold hertil. Frit skolevalg Folkeskoleloven giver mulighed for frit skolevalg inden for og over kommunegrænser. Lovændringen betyder, at forældre har krav på optagelse af deres barn i en folkeskole i
Byrådet 26.03.2007
210
Made with FlippingBook - Online magazine maker