Referat af Byrådets møde d. 26.03.2007

73. Sundhedsaftaler

Sagsbeh.: Dorthe Berg Rasmussen

Sagsnr.: 2007-19197

Sagsfremstilling Et af de centrale punkter i sundhedsloven er opgavefordelingen og samspillet mellem staten, regioner og kommuner. Det er fastlagt, at Regionsrådet og Kommunalbestyrelserne i Regionen skal indgå obligatoriske sundhedsaftaler. Aftalerne skal indgås på baggrund af et generelt udkast inden for følgende seks obligatoriske indsatsområder:

 Udskrivningsforløb for svage, ældre patienter  Indlæggelsesforløb  Træningsområdet  Hjælpemiddelområdet  Forebyggelse og sundhedsfremme, herunder patientrettet forebyggelse  Indsatsen for mennesker med sindslidelser.

Udgangspunktet for aftalerne er et sammenhængende og koordineret patientforløb på tværs af region, praksissektor og kommune. Sundhedsaftalerne har principielt en gyldighed på højst 4 år; men forventes evalueret normalt med 2 års mellemrum med henblik på evt. nødvendig revision. Forløb og principper Siden opstarten i efteråret 2006 er der arbejdet intenst på at tilvejebringe grundlaget for indgåelse af sundhedsaftaler mellem regionen og de enkelte kommuner i Region Sjælland. Der blev nedsat seks projektgrupper, som fik til opgave at udarbejde et generelt udkast til indhold i hvert af de obligatoriske sundhedsaftaleområder. Kommunerne og Regionen har delt projektledelsen, således at kommunerne har haft formandskabet i tre grupper og Regionen i tre. Den fælles projekttilgang har sikret, at der er fælles ejerskab til de generelle sundhedsaftaler samtidig med, at der i arbejdet er sat fokus på det sammenhængende og gode patientforløb på tværs af sektorerne. Arbejdet med de generelle sundhedsaftaler blev godkendt i Det midlertidige Sundhedskoordinationsudvalg d. 17. januar 2007 på baggrund af anbefaling fra Kommunernes Kontakt Råd (KKR). Sideløbende med dette arbejde har en arbejdsgruppe i Næstved Kommune, bestående af repræsentanter fra ældre-, børne-, psykiatri,- trænings,- hjælpemiddel- og sundhedsfremmeområdet samt kontorchef fra Økonomiforvaltning, praksiskonsulent (læge) og sundhedschef, grundigt gennemgået udkast til de generelle sundhedsaftaler. På baggrund heraf er udpeget yderligere specifikke / lokale indsatsområder. Nogle af disse indgår i Næstved Kommunes specifikke sundhedsaftaler og andre er aftalt som udviklingsområder, heraf nogle internt i kommunen og andre i samarbejde med bl.a. Næstved Sygehus. Næstved Kommunes forhandling med Regionen fandt sted d. 2. februar 2007.

Ovenstående proces tilstræber, at aftalerne kan indsendes til godkendelse i Sundhedsstyrelsen inden frist d. 1. april 2007.

De 6 obligatoriske sundhedsaftaler

Byrådet 26.03.2007

165

Made with FlippingBook - Online magazine maker