Greenity 62

5 M I NUT EN

Joep Kieft studeerde agrarische bedrijfskunde en ging daarna aan de slag in de bollensector, bij tulpenbroeierij Triflor. Twintig jaar lang was hij handelaar in veevoeder totdat hij in de agrarische uitzendwereld terechtkwam. Nu is hij directeur-eigenaar van Agro Jobs Holland, gevestigd op Agriport, langs de A7. ‘Gesprekspartner van iedere agrarische ondernemer’

Joep Kieft 51 jaar Directeur-eigenaar Agro Jobs Holland

medewerkers. Wij zijn een full service uitzendbu- reau. Dit betekent dat we zelf de werving verzor- gen, de huisvesting, het vervoer van en naar het werk en een wekelijkse correcte verloning en factu- ratie. Schaalgrootte en kwaliteit zijn voorwaarden om dit te realiseren.” Ondernemerschap is… “Kansen zien, risico’s inschatten en over de/je gren- zen kijken. Het maakt niet uit of het nu gaat om melk, groente, tulpen of uren.” Wij werken in deze sector omdat… “De bloembollensector belangrijk voor ons is. Onze medewerkers snappen het werk, begrijpen de klant en kennen het product. Voor een uitzendbureau een interessante sector omdat we onze medewer- kers ook in de winterperiode aan het werk hebben en dus de goede mensen aan ons kunnen binden.” Wat je echt gezien moet hebben is… “Oost-Europa, dat kan ik iedere ondernemer aan- raden. Niet alleen vanwege de teeltmogelijkheden, maar ook om de handel, de afzet (retail) en de men- sen (consumenten) te ontmoeten. Je moet reizen om de wereld te snappen.” Wat ik nog wil leren… “Ik zou graag mijn managementvaardigheden verder verbeteren. Ik heb een aantal jaren geleden met twee ondernemers uit deze sector een cursus op Nyenrode gedaan. Ik zoek nu weer naar een geschikte opleiding.”

Tekst: Monique Ooms | Fotografie: René Faas

Werken in de agrarische sector is… “Geweldig, bijna vanzelfsprekend. Ik hou van de seizoenen en spreek de taal van de ondernemers in deze sector. Ik kom op heel veel verschillende bedrijven, van grootschalige glastuinbouw met paprika en tomaten, sla- en koolteelt, teelt en verwerking van uien, knoflook en sjalotten, een groentesnijderij tot aan tulpenkwekers, -broeiers en melkvee- en geitenhouders. Ik weet vrij zeker dat ik gesprekspartner ben voor iedere agrarische ondernemer.” Ik werk in deze sector omdat… “Ik een aantal jaren geleden m’n veevoederhandel na twintig jaar verkocht had, ik destijds kantoor hield op Agriport en mede-eigenaar ben van een ak- kerbouw- en melkveebedrijf in Roemenië. Daardoor heb ik een groot netwerk in de landbouwsector en ben ik bekend met Roemeense medewerkers.” Wat mij drijft… “Is dat ik de beste wil zijn. Niet alleen voor onze klanten maar ook voor onze (Roemeense en Poolse)

Volgende keer

BERT DE GRAAF

“De volgende kandidaat is Bert de Graaf uit Breezand. Hij heeft een bloembollen- en bloemengroot- handel in Polen en is bezig een tulpenbroeierij op te starten. Alles wat ik in een ondernemer zou willen zien, heeft hij in zich.”

13 maart 2020

23

13 maart 2020

Made with FlippingBook Ebook Creator